Wij Nederland zijn echte broodeters en zullen dit waarschijnlijk ook altijd blijven! We ontbijten ermee, lunchen ermee en vaak hebben we ook nog een lekker warm stokbroodje bij het avond eten. Tegelijkertijd eten we dus ook veel broodbeleg, ook de varianten die niet perse heel gezond voor ons zijn. Een goed idee om daarom een verantwoorde keuze te maken en bijvoorbeeld één van deze opties te kiezen op een volgend geroosterd broodje, héérlijk! Lees snel verder welke 5 opties voor gezond broodbeleg ik jou zou aanraden.


GEZOND BROODBELEG

Simpel & Groen: avocado op brood.

Makkelijker kan bijna niet, verdeel een halve avocado over 2 geroosterde boterhammen en strooi hier wat gemalen peper en zout overheen. Stiekem ook best lekker met een gekookt eitje erop!

Hüttenkäse op veel verschillende manieren.

Dit is een goede bron van eiwitten en kan ook nog eens op veel verschillende manieren gecombineerd worden. Ik gebruiken een zadenmix met wat peper en zout. Maar daarnaast is Hüttenkäse met gedroogde tomaatjes of met zalm ook ontzettend lekker! Of bijvoorbeeld Hüttenkäse met plakjes komkommer? Echt de mogelijkheden zijn eindeloos.

Home made eiersalade.

Dit is één van mijn favoriete recepten om weer eens iets anders op de lunch tafel te toveren. Geloof mij, super makkelijk om te maken en ook de kinderen zullen hier echt van smullen. Door de eiersalade zelf te maken ben je ook veel gezonder bezig, de kant- en klare variant uit de supermarkt bevat helaas vaak veel toevoegingen en verzadigde vetten. Het recept vind je hier!

Zelf gemaakte en rijk gevulde tonijnsalade.

Nog zo’n leuk gezond broodbeleg recept dat je binnen een hand omdraai op tafel tovert. De kant- en klare versie van tonijnsalade is helaas vaak op basis van mayonaise, niet zo gezond dus. Zonde want de tonijnsalade die je met dit recept zelf zal maken bevat ontzettend veel goede voedingsstoffen die je anders zou mislopen! Gemixt met onder andere rode uitjes, augurkjes en mais. Ook dit broodbeleg is weer helemaal KIDSPROOF!

Zoete aardappel spread.

Het recept voor deze lekkere spread kon je niet zo lang geleden lezen op Healthy Wanderlust, maar voor het recept kan je ook hier even klikken! Gezond broodbeleg gemaakt van zoete aardappel, feta, zongedroogde tomaatjes en bosuitjes. Heerlijk en weer eens wat anders.

Ohja, voor ik het vergeet! Lees ook mijn artikel waarin ik jullie uitgebreid vertel wat er gezond én ongezond is aan brood, zodat je hierin een bewuste keuze kan maken.


Voor welk gezond broodbeleg kies jij vaak?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This