Of ik een romantisch type ben? 

Ik denk het wel. Vroeger zou ik hebben geroepen ‘Absoluut niet!‘, maar dat was eigenlijk gewoon omdat ik dat ‘burgerlijk’ en ‘volwassen‘ vond. Nu ben ik misschien wel beide, maar gelukkig ook helemaal happy om dat te zijn. Op mijn zomerse sneakers met een jurkje en jasje aan loop ik door Amsterdam. Zonnebril op, het hoeft niet, maar het kan nog wel. De temperatuur is heerlijk, met dit zonnetje eigenlijk nog wel een beetje zomers, maar om ons heen vallen de licht oranje gekleurde blaadjes van van de bomen naar beneden. Het begin van de herfst, vraag me niet wat ik er allemaal zo mooi aan vind, want dan stop ik niet meer.


Een oudere man in zijn korte broek met aan zijn arm een vrolijke vrouw in een dikke trui. Rennende kinderen op slippers, toeristen op het terras gehuld in sjaals. Verschil moet er wezen. Het seizoen waarbij niemand meer weet wat ‘ie aan moet. Te warm voor een dikke jas, te koud voor een open combertje. Hoor je de gesprekken tussen collega’s ook al? “Wat moet ik dan aan?!” Grappig, het is elk jaar hetzelfde.

Terwijl we zo lopen kan ik alleen maar denken; Amsterdam wat ben je zo mooi. Herfst wat ben je mooi. Geluk kan je vinden in de kleine dingetjes, de kleine dingetjes die door de natuur eigenlijk gratis voor ons gemaakt worden, je moet het alleen wel willen zien. Er even bij stil kunnen staan en jezelf even vertellen dat geluk niet iets tastbaars hoort te zijn.

Een terrasje in de zon, een grote kop koffie, de kaarsjes al aan, het is pas 5 uur in de middag en toch is het al schemerig. Toch maakt het niet uit, best gezellig toch? Terug wandelen langs de grachten, kletsen over koetjes & kalfjes. Waar we een maand geleden nog intens gelukkig riepen; tijd voor het terras! Verheugen we ons nu op een avond lekker warm binnen en beginnen aan een nieuwe serie. Het Netflix seizoen is weer begonnen. Heerlijk.

De blaadjes die langzaam van de takken af naar beneden dwarrelen, het zijn geluksmomentjes, het zijn vlinders in mijn buik. (Like I said before, i’m a sucker for these moments.)


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This