De bucketlist is eindeloos lang. Het woord ‘wanderlust’ is mij op het lijf geschreven. Of eigenlijk, op mijn hart. Uren kunnen al dagdromend over de wereld gevuld worden. De wereld om ons heen. De wereld die we nog niet kennen. De wereld die we alleen nog maar kennen van verhalen en foto’s. Die wereld die we zo graag zelf gaan ontdekken. Hoe meer we dromen hoe langer het lijstje. Een bucketlist waar je U tegen zegt. Herkenbaar?

Leuk! Dan kletst ik namelijk graag met jou verder. Bij dagdromen blijft het natuurlijk niet. Uren kletsen over onze dromen, wat staat er bovenaan onze bucketlist? Bij welke droomreis gaat ons hart automatisch iets sneller kloppen? Als je nu mocht kiezen waar je heen mocht gaan, welk land zou je dan kiezen? Het zijn vaak de favoriete onderwerpen tussen collega’s, met vrienden of tijdens een romantische date. Wel met duidelijke gevolgen trouwens, je lijstje blijft maar groeien.

En bij kletsen blijft het ook niet. De wereld in, dat is wat ik wil! Zo makkelijk als een aantal jaar terug gaat het alleen niet meer. Zoals ik een aantal jaar terug nog liefdevol onder mama’s vleugels verbleef en ik alle centjes waar ik keihard voor werkte opzij kon zetten, gaat het sparen mij nu toch een stuk moeizamer af. Een aantal jaar geleden had ik die reis toch een stuk sneller geboekt dan dat ik nu voor elkaar krijg. Die tijd dat ik veel makkelijker langer dan 3 weken per vakantie weg kon ligt dus ook alweer een tijdje achter mij. Maar dat zijn niet de enige stuggles.

De keuzes zijn zo belangrijk! Waar gaat onze droomreis dit jaar heen? Wel land staat er voor ons stipt op nummer 1? Best lastig als mijn gedachte de namen van 10 verschillende landen roept. Let me tell you this: the struggle is real. Wat een geluk eigenlijk he? Dat we in een wereld leven die ons zoveel te bieden heeft dat we maar moeilijk een keuze kunnen maken. Uiteindelijk herinneren we ons die uren die we op kantoor doorbrengen niet meer, maar de avonturen waarin we verdwalen in nieuwe steden en indrukwekkende landschappen, die momenten blijven ons de rest van ons leven bij. Kunnen we het leven anders gewoon vooruit spoelen naar het stuk waarop ik een wereldreis kan maken?

De laatste struggle? Het aftellen. Hoe fijn het ook is om iets moois te hebben om naar uit te kijken, zo fijn zou ik het vinden als ik nu kon zeggen: “Volgende week he? Dan stap ik op het vliegtuig“. Het vliegtuig in naar een nieuwe wereld, nieuwe culturen, nieuwe avonturen en nieuwe dromen. Nog eventjes geduld. Nog eventjes dagdromen.


Benieuwd waar mijn volgende droomreis naartoe gaat?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This