Zie je mijn naam de laatste tijd wel eens voorbij komen op Facebook? Dan is dit hoogstwaarschijnlijk omdat ik getagd ben in een kerstgerelateerde post. Ik word waarschijnlijk ook als eerste persoon getagd zodra de klok 12:00 heeft geslagen op 20 september en we de zomer officieel vaarwel hebben gezwaaid. Zo sta ik namelijk bekend. Het meisje dat GEK is op kerst. Toch bestaat er misschien zoiets als teveel kerst prikkels. Heel effectief word ik er namelijk niet van. 

Je moet het ook maar kunnen hoor, leven met zo’n kerstliefhebber als mijzelf. De kerstboom optuigen is namelijk niet even zo 1, 2, 3 gebeurt, nee, ik zou mezelf niet zijn als ik hier niet door de jaren heen een heel ritueel omheen heb gebouwd. Mede dankzij mijn ouders, want het optuigen van de kerstboom was vroeger ZO gezellig dat mijn zusje en ik oprecht boos werden als ze zonder één van ons hieraan begonnen. Bofkontjes zijn we ook hé? 

Nee de kerstboom optuigen gaat gepaard met mijn favoriete kerst playlist op volume +10 en keihard meezingen uiteraard. All-I-wahaaant-for-christmas-is-youhouuuu-bebieeee. Je kent het wel. Daarnaast gaan alle lichten uit, de kaarsjes aan, de lekkerste hapjes gaan op tafel en de kerstboom versiering strategie wordt zorgvuldig uitgedacht. Mijn kerstboom moet natuurlijk wel de mooiste zijn he?

Nu mijn grote groene vriend inmiddels keihard aan het shinen is, is mijn productiviteit level ondertussen gedaald tot standje -10. Nu mijn FAVORIETE tijd van het jaar namelijk is aangebroken wil ik alleen nog maar chillen, keihard chillen, chillen naast de kerstboom, chillen met mijn afgrijselijke niet-sexy rode kerstsokken aan, chillen terwijl ik alle ik-kijk-nooit-tv-maar-nu-wel kerstfilms voor de 10e keer op tv kijk, chillen met mijn kaneel thee, chillen met mijn restje pepernoten. Heel fijn en gezellig allemaal om zo hard te chillen, maar veel werk wordt en niet verzet en voor mijn girlboss dromen sla ik al helemaal de plank mis. 

Ach dan maar even een paar dagen minder productief, maar wel heel erg gelukkig. 
Ook belangrijk toch?

Nu ik dit zo terug lees kan ik mij overigens goed voorstellen dat sommige nu zullen denken: kan het even wat minder? Snap ik heel goed, echt waar, maar nee. De komende twee weken chill ik lekker verder in mijn rode kerst sloffen en als je langs een huis komt dat licht geeft: it might be my Christmas tree! 

Alvast fijne kerstdagen lieve mensen


Hoe ik vorig jaar kerst beleefde? Dat lees je hier. 

Pin It on Pinterest

Share This