Als het op de maand ‘december’ aankomt ben ik één grote gelukkige stuiterende kerstbal. December is helemaal mijn maand. Kerstliedjes aan. On repeat. Nog een keer op repeat. Skyradio, the christmas station, maakt in mijn huis deze maand overuren. De mensen die niet zo’n grote kerst liefhebber zijn zullen mij waarschijnlijk met een grote boog ontwijken deze maand. Vooral doen ook, want niemand komt tussen mij en mijn kerst liefde!

Zodra Sinterklaas samen met al zijn pieten weer met die grote boot naar Spanje is vertrokken sleur ik meteen mijn gigantische kerstboom uit de berging. Hoe langer mijn boom kan staan, hoe beter. Hij staat nu dan ook al flink te shinen! De kerstvoorbereiding begint al vroeg, een beetje kerstliefhebber gaat voorbereid deze tijd in. De boom versieren is geen klusje dat binnen 10 minuten geklaard is, nee, nee, hier gaat werk in zitten. De kleurencombinatie van de kerstboom versiering wordt zorgvuldig uitgedacht en de nodige attributen worden ingeslagen. Je kan vast wel raden dat ik kerstshoppen ook hartstikke leuk vind he?

En trouwens, mijn kerstliefde is niet alleen voor mij een feest, mijn loved ones hebben ook zeker niks te klagen. De kerstcadeautjes op tijd inslaan wordt als een zeer serieuze taak gezien, binnen no time ligt het onder de boom vol met cadeautjes. Ik hoor je ondertussen denken ‘calm yourself girl’, ik snap je wel, maar ik kan er niks aan doen. Vanaf jongs af aan heb ik het geluk gehad dat deze periode van het jaar altijd gevuld was met veel liefde en gezelligheid. Geluk zit voor mij in de kleine dingen. Misschien heeft deze maand gewoon veel kleine dingen waar ik zo blij van wordt. De gezellige tijd samen, de kaarsjes aan, de stralende en knusse kerstboom, de warme avonden op de bank, meezingen met de klassieke Christmas songs, het testen van recepten voor HET kerstdiner, mijn favoriete kersttrui én sloffen. Laten we ook vooral genieten van deze dingen.

Er is wel één mopper puntje. Al die hippe nieuwe kerst hitjes hé, moet dat nou? Al die hoge stemmetjes die met lange uithalen en hippe mixjes zingen ‘what a wonderfull time’ het is.. Ik weet het niet hoor. The good old songs voldoen toch ook prima? Ik bedoel; als Mariah Carey zingt dat ze alleen jou voor kerst wil hebben dit jaar, dan klinkt dit toch veel geloofwaardiger? En als Frank Sinatra zingt dat ‘ie naar huis komt voor de kerstdagen’ maakt mijn hart een vreugde sprongetje. Blijf gewoon van alle originele kerst hits af oké? Dankje.


Lieve jij, GENIET!

Pin It on Pinterest

Share This