Hoe fijn ik de nuchtere Nederlandse “doe lekker normaal, doe lekker gewoon” mentaliteit soms ook vind, zo jammer vind ik dit soms ook. Zeker wanneer ik merk dat deze het-hoeft-allemaal-niet-zo-gek mentaliteit andere tegenhoudt in het volgen van hun dromen en passies, want wat als andere mensen mensen dit nou “gek vinden”.

Weetje.. Grote kans dat andere dit misschien “gek” of “anders” vinden. Daarom zijn we ook allemaal unieke personen toch? In mijn ogen is jouw leven een leeg canvas waar jij al jouw creativiteit op los kan laten om zo in te vullen dat het jou gelukkig maakt. Ik wilde mij nu bijna verontschuldigen door te zeggen “Sorry, lekker zweverig”, maar dit doe ik niet, want anders zou ik me toch weer erg laten beïnvloeden door de “doe maar gewoon” cultuur.

Nu vraag ik mezelf af; laat ik mij hierdoor beïnvloeden? Zeker. Dit komt echt niet alleen door de mentaliteit van andere, maar ook zeker door mezelf. De “doe maar gewoon” gedachtes komen ook voor in mijn manier van denken en deze ervaar ik deels als positief en tegelijkertijd in sommige situaties ook als negatief. Deze nuchtere mindset helpt mij heel erg om mij vooral niet te druk te maken over kleine dingen, maar deze nuchtere mindset kan soms ook mijn creatieve gedachtes in de weg staan. Terwijl juist uit deze creative, passie rijke en energieke gedachtes de mooiste ideeën voort kunnen komen. Onze gedachtes hebben de neiging om creatieve gedachtes of dromen als uit de lucht te slaan met een nuchtere en realistische kijk hierop voor ze überhaupt vorm kunnen krijgen. Zonde toch?

Nu wil ik vooral ook aan jou vragen; laat jij je door onze nuchtere Nederlandse mentaliteit wel eens tegenhouden? Laat jij je door de mening van andere beïnvloeden? Vul je jouw leven met momenten, wensen, mensen, activiteiten, dingen waar jij echt gelukkig van wordt? Geef jij jouw gedachtes en dromen de vrijheid om zich te ontwikkelen tot een mooi plan, een inspirerend doel of een geweldig idee?

Opeens bedenk ik mij dat ik deze column misschien niet eens alleen als reminder voor mezelf schrijf, maar ook voor JOU. Volg vooral je dromen, ontdek je passies of jaag je doelen na. Maak je vooral niet druk of dit wel “normaal” is, maar volg je gevoel en doe waar jij gelukkig van wordt. Sterker nog; laat iedereen weten dat je vol passie zit, vol ambities, dat je weet wat je wil bereiken, dat je ergens vol voor gaat en waar je van droomt. Wees hier juist trots op en wees niet bang dat het een beetje “to much out there is“, want who cares? Jij zit vol energie en dit wil je laten zien. DOEN! 

Hé en wie weet inspireer jij hier andere juist weer mee, want gewoon is ook maar zo gewoon toch? 😉 

Pin It on Pinterest

Share This