Ben jij een glas halfvol persoon? Zie jij vaak de positieve dingen in verschillende situaties? Ga jij uit van het goede in de mens? Of stap jij vaker met je beste beentje uit bed dan je slechte been? High five sister! Toch wil ik vandaag even een andere kant van de positieve en vrolijke dagen aankaarten; de dipjes. Je kent ze wel he denk ik?


Let me introduce to you; HET dipje.

Die vervelende momenten waarop het allemaal echt even tegenzit. De dagen waarop je even met je ziel onder je arm loopt en waarop iets stoms en kleins de tranen in je ogen laten springen. Zo stom, stel je niet zo aan, zeg je dan tegen jezelf. De dipjes komen soms namelijk helemaal uit het niks, maar jezelf weer uit dit dipje praten lukt echt niet zo 1,2,3.

Dipjes vragen om marathons serie kijken met ladingen chocolade.

Maar nee, dat zit er niet in. Want ookal zit jij vergezeld door je dipje het liefste de hele dag in je favorite onesie op de bank, life goes on en niemand staat verder stil bij jouw dipje. Vervolgens stap jij dus weer vol ‘goede moed’ en een lichtelijk neppe blije glimlach op je gezicht het kantoor binnen. Hallo, misschien moeten we niet zo hard voor onszelf zijn. Best knap dat we, ondanks het dipje, weer hard aan het werk zijn toch? Zeg ik dan maar gewoon tegen mezelf. Best knap toch?

Hé het is oke.. Als je de zon achter de wolken even niet kan zien.

Fout. Fout. Fout. Om zo streng tegen jezelf te zijn als zo’n dipje het weer eens wint van onze positieve mind. Want we zijn dan toch echt even klaar met alles en iedereen, maar ook met onszelf. Want ontevreden dat we dan zijn, poeh. Maar misschien moeten we soms gewoon accepteren dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dat het soms prima is om even in je eigen holletje te kruipen en niet sociaal te zijn. De volgende dag schijnt waarschijnlijk wel weer de zon. Bij wijs van spreken dan, het is tenslotte herfst, zie jij hem? De zon? Al een tijdje niet gezien. Of komt dat door mijn dipje? Anyway.

Omhels je dipje.

Ook bij wijs van spreken dan. Ons dipje laat ons namelijk ook weer inzien hoeveel goeds we wel in ons leven hebben en dat we hier de volgende dag juist weer extra van kunnen genieten. En je dipje haten, believe you me, het maakt het er echt niet makkelijker op. Straks ontstaat er door onze negatieve gedachtes over ons dipje nog een extra dipje vanwege het eerste dipje. Snap je het nog? Dus geniet van je dipje, trek je onesie aan, tover een lekker maaltje op tafel en zet je favoriete serie aan. Lekker in je holletje. Of ergens anders, gewoon waar jij en je dipje zin in hebben. Lekker samen, nemen jullie morgen weer afscheid van elkaar. Groetjes aan je dipje!


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This