Aan het plannen van vakanties. Met de nadruk op: plannen. Niet daadwerkelijk aan het boeken van vakanties of reizen. Gelukkig niet, want dan zou deze meid altijd in het rood staan. Best een dure verslaving namelijk. De afkickverschijnselen waren de afgelopen weken in volle gang. Deze verslaving neemt namelijk ook aardig wat tijd in beslag. Je hebt geen idee hoeveel werk er gaat zitten in het proces van het plannen van vakanties.

Door de jaren heen ben ik namelijk een professional geworden op het tot-in-de-puntjes-uitstippelen van de perfecte reis. Voor een zo laag mogelijk prijsje, maar met de aller-allerleukste accomodaties (say hello to my best friend named “Airbnb). Eerlijk, ik zou zo een reisbureau kunnen beginnen. Noem een bestemming, een tijd van het jaar, je persoonlijke wensen en ik ga op mijn gemak voor je aan de slag.

Inmiddels ben ik mijn vriend genaamd “Skyscanner” namelijk dagelijks (ja, echt) slimmer af en ken ik al zijn gemene trucjes om jouw een duurder reisje aan te slepen. Weet ik precies waar mijn andere vriend “Airbnb” de beste pareltjes uitstalt en ken ik alle kortingscodes voor het boeken van een leuke accommodatie uit mijn duimpje. Oké, doe er je voordeel mee.. (Booking.com + Airbnb).

Terug naar de afkickverschijnselen. Een aantal weken geleden zei ik tegen mezelf: “Meer, even de focus op je eigen bedrijf.” Met andere woorden: “Kap eens even met het eindeloos plannen van tripjes!“. Makkelijker gezegd dan gedaan, want dat was het moment waarop ik moest toegeven: ik ben verslaafd. Ik vind het TE leuk om de wereld te ontdekken (via Pinterest op dit moment helaas..), te snuffelen tussen alle geweldig stijlvol ingerichte verblijven van Airbnb, een mega betaalbaar ticket te ontdekken (hallo, goedkope citytrip!) en vooral om leuke get-aways op de planning te hebben.

Terug naar focus op andere plannen, doelen en dromen. Ik heb een idee. Om mijn verslaving in stand te houden. Die afkickverschijnselen zijn namelijk voor niemand leuk. Ik bied mij aan voor al jouw vakanties. You name it en ik ga aan de slag. Iedereen blij en dan hoeft vriendlief niet minstens 1 x per dag te horen: “Schat, wat dacht je van Kaapstad?”. De bestemming kan per dag verschillen. Het leven met een ik-ben-gek-op-vakantie-plannen-verslaving. Het is niet altijd makkelijk. Voor jou nu wel.


Lees ook: “Jezus Meer, bestel die burger gewoon!”

Afbeelding afkomstig van Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This