Begrijp me niet verkeerd he. Ik houd van pepernoten. Geen slechte woorden over pepernoten. Heel de maand December ben ik in opper goede stemming. Niks zo gezellig als December. Knus binnen. Kaarsjes aan. De kerstboom mag eindelijk weer van de stoffige zonder om zijn knapheid rond te shinen en natuurlijk de altijd grote vriend; Sinterklaas. Bij December horen ook de december hapjes. Zoetigheid. 50 keer de toetjes, voorafjes of een mogelijk hoofdgerecht voor het kerstdiner testen. Het mag allemaal, want het is December. Zo werkt het, toch? 


Maar dat laatste is op dit moment nou net het probleem. In December krijg ik van mezelf een free pass om mij lekker niet druk te maken over alle calorieën die ik naar binnen werk. De helft van deze calorieën krijg ik binnen door de ladingen pepernoten die ik elk jaar weer in huis haal. Die ladingen blijven zich elk jaar verdubbelen aangezien er ook elk jaar weer nieuwe creatieve en onweerstaanbare smaken bij komen. Die MOET ik natuurlijk allemaal proberen. Zie je mij al zitten met mijn kaarsjes aan, dekentje op de bank en met een goed gevulde schaal pepernoten op mijn schoot? Ik ook.

Letterlijk, want het is September en ik word DOOD gegooid met alle pepernoten in de winkel. Wat is dit jongens?! Ik loop momenteel totaal onrustig door de supermarkt, want met al mijn wilskracht onder mijn arm loop ik het Sinterklaas schap (ja, je kan het gerust een heel schap noemen!) stug voorbij. Gedurende mijn hele shop sessie spreek ik mijzelf steeds streng toe: “NOG NIET MEREL”, want dit stemmetje in mijn hoofd en ik weten heel goed dat wanneer de eerste zak ingeslagen wordt er geen weg terug is.

Dus NEE Albert Heijn, ik wil je pepernoten niet. Nee, ook je speculaasjes niet en al helemaal je taai-taaitjes niet. Ik vind het ook niet eerlijk dat je het Sinterklaas-schap al aan het begin van de supermarkt hebt neergezet. Zodat de verleiding nog zwaarder wordt gemaakt. Daarnaast vind ik het extra gemeen dat de kleine zakjes pepernoten ook nog als ‘koopje’ bij de kassa liggen. Wanneer ik ijzersterk mijn weg door de supermarkt heb afgelegd zonder te luisteren naar deze pepernoten-drang proberen jullie mij ook op mijn laatste zwakke moment nog te pakken.

Dus ik wil heel graag één ding aan jullie vragen. Kan iemand alsjeblieft alle pepernoten uit de schappen halen? Voordat ik alle nieuwe smaken heb ik geslagen en ik drie maanden lang met mijn goed gevulde bak op de bank zit en ik straks in Januari naar een heuse pepernoot-afkickkliniek moet. Overigens hoop ik dat ze bij deze kliniek brede deuren hebben, want ik kom waarschijnlijk rollend binnen.

Voor al mijn mede lotgenoten: STAY STRONG!
En anders zie ik jullie in Januari ook wel binnen rollen. 

Liefs, Merel


Lees hier COLUMN #9

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This