Ben jij er ook zo een? Die geen keuzes kan maken, niet kan kiezen en in sommige situaties hierdoor ontzettend gestrest kan raken? Nou, high five sister, want hier zit er nog zo eentje. Een luxeprobleem noem ik het soms ook wel eens. Zoveel opties hebben dat je niet kan kiezen, oh the problems we have…


But all jokes aside. Het kan toch wel echt een probleem zijn! Het begon al toen ik klein was. Als ik op vakantie in een ijssalon stond en ik een bolletje ijs mocht uitkiezen. Zoveel smaken. Zoveel keuzes. Je kon me hier rustig een uur laten staan en dan was ik wel even zoet. Het resultaat was overigens altijd dat ik met mijn vader van ijsje ruilde, de verkeerde keuze gemaakt. Als tiener stond ik regelmatig in de paskamer bij de H&M met hetzelfde shirtje in twee verschillende kleuren. Je raadt het al, welke moest ik nou nemen? Kan je het resultaat van dit ‘dillema’ ook al raden? Ik kocht ze vaak dan maar gewoon allebei. Zonde van mijn zuur verdiende centjes, maar het loste wel mijn probleem op.

Laatst stond ik met mijn vriend op het vliegveld van Qatar met een voucher in mijn hand die ik kon inruilen bij één van de vele eettentjes. Sushi tentje. Italiaanse pizza. Stel je eigen salade samen tentje. Miljoenen panini tentjes. Snel even wat te eten halen was dus al van de baan, want ‘snel’ is niet echt iets wat samengaat met mijn keuzestress. Heb je enig idee hoe moeilijk het is om te kiezen tussen een wraps met zalm of een broodje met hummus? The struggle is real. Gooi er nog een groente shake bij en het stresslevel bereikt bijna de grens. Een ongeduldige vriend (kan je het hem kwalijk nemen?) voegt hier nog net wat extra’s aan toe.

Wordt dit minder naarmate je ouder wordt? Heb ik het hoogtepunt bereikt? Tegenwoordig als ik in een ijssalon sta zorg ik gewoon dat ik binnen no time een smaak kies en ik vervolgens niet meer naar de keuzes kijk. Gedachten op iets anders. Hopen dat ik zo snel mogelijk geholpen word. Hopen dat ik uiteindelijk niet de verkeerde smaak heb gekozen, want mijn redder-in-nood (papa!) viert inmiddels lekker samen met moeders kindloos zijn vakantie. Kan hij eindelijk van zijn ijsje genieten. Ik mis misschien heel veel keuzes, maar hé ik sta tenminste niet als 27-jarige een uur in het hoekje van de ijssalon. Geheel gestresst. Zonder ijsje.

Het is gewoon een blok aan mijn been, die eeuwige keuzestress. Mocht er nu iemand in de zaal op zijn stoel te zitten wiebelen met DE oplossing voor dit probleem. Please stand up! I need you. De laatste tijd gaat het best goed trouwens, no need to worry. Dat dit vaak komt doordat ik mijn vriend dwing om de keuzes voor mij te maken voordat hij ook maar kans heeft gehad om te zeggen “waar heb jij zin in schat?“, zeg ik dan maar niet hardop. Je moet jezelf redden in moeilijke situaties toch? Precies.


 Wil je trouwens weten hoe je het beste met deze keuze stress kan omgaan?
Lees deze 5 tips.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This