DE GASTBLOGGERS VAN HEALTHY WANDERLUST

Met veel trots stel ik je graag voor aan de talentvolle gastbloggers die dagelijks, wekelijks of maandelijks nieuwe artikelen en recepten met jullie zullen delen!
Leer ze hieronder een beetje beter kennen.

TERRY & YARA

TERRY & YARA

Vaste gastblogger

Deze getalenteerde vrouwen (het is een tweeling!) creëren samen de mooiste en lekkerste gerechten. Wat een eer dat zij een aantal recepten met jullie willen delen!

PAULA RÖTTJERS

PAULA RÖTTJERS

Vaste gastblogger

Paula is een van onze getalenteerde gastbloggers! Ze is 22 jaar, studente en foodie ten top. Via haar Instagram deelt zij dagelijks gezonde inspiratie en heerlijke recepten.

LOTTE VONK

LOTTE VONK

Vaste gastblogger

Meet Lotte: een Life Coach in opleiding die zich specialiseert in de body & mind reset (BMR-methode). Gek op reizen, eten, zichzelf zijn en ziet graag iedereen gelukkig. Dit zie je terug in haar prachtige artikelen.

Smoothiebowl met watermeloen en aardbei

Nu de zon eindelijk volop aan het schijnen is, krijg ik steeds meer zin in frisse, fruitige ontbijtjes. In de winter heb ik het liefst iets warms om de dag mee te beginnen. Havermout met gebakken banaan, mugcakes, roerei met paddestoelen. Mijn liefde voor smoothies...

Nu de zon eindelijk volop aan het schijnen is, krijg ik steeds meer zin in frisse, fruitige ontbijtjes. In de winter heb ik het liefst iets warms om de dag mee te beginnen. Havermout met gebakken banaan, mugcakes, roerei met paddestoelen. Mijn liefde voor smoothies is heel groot, maar het is als het vriest toch iets minder aantrekkelijk om zo’n koud schaaltje leeg te lepelen. De temperatuur stijgt gelukkig dus de blender kan weer hard aan het werk om vrolijke kleurtjes te creëren. Het resultaat is deze heerlijke smoothiebowl met watermeloen en aardbei. Lees hieronder het recept.  VERFRISSENDE SMOOTHIEBOWL MET WATERMELOEN Inmiddels is de groene smoothie een alom geaccepteerde start van de dag. Spinazie, komkommer, avocado, niet veel mensen kijken er nog van op als je het bij je appel en banaan in je blender gooit. Ik vind het zelf af en toe best een uitdaging om in mijn ontbijt al groenten te verwerken. Maar wat is een beter begin dan al 100 gram groenten achter de kiezen te hebben voor je überhaupt de deur uit bent? Ik voel me dan meteen energieker. Daarom besloot ik me een tijdje terug voor het eerst te wagen aan een smoothiebowl met zomerfruit en gekookte bloemkool. Ja, dat las je goed: bloemkool. Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat verwarmde en vervolgens afgekoelde bloemkool het goed zou doen in een zoet gerecht. Ik vind de geur van bloemkool altijd best heftig en was er van overtuigd dat het de boventoon zou voeren. Maar, wie niet waagt, wie niet wint toch? BLOEMKOOL IN DE SMOOTHIEBOWL? Ik begon heel behoedzaam (met slechts vijftig gram bloemkool) de eerste keer. En verbazingwekkend genoeg: ik proefde niets. De tweede keer had ik de smaak te pakken en gooide ik honderd gram bloemkool in mijn blender. En nog steeds was het tussen het fruit ondetecteerbaar. Het lijkt zelfs de textuur van de smoothie wat gladder en romiger te maken. Alleen maar voordelen dus!  Het belangrijkste is om de bloemkool goed zacht te koken. Ik gebruik zelf bloemkoolrijst en laat het minstens een kwartier koken. Laat het vervolgens volledig afkoelen. Je proeft er niks van terug in deze smoothiebowl met watermeloen en aardbei, maar hierdoor is je ontbijt een stuk voedzamer! Tip: kook het de avond van tevoren terwijl je je avondeten maakt en bewaar het in de koelkast tot de volgende ochtend. INGREDIËNTEN: (VOOR 1 PERSOON) 100 gram gekookte en afgekoelde bloemkool 75 gram bevroren watermeloen 100 gram bevroren aardbeien 1/2 banaan (ongeveer 50 gram) Ongeveer 10 muntblaadjes 150 ml ongezoete amandelmelk BEREIDINGSWIJZE: Gooi alles in de blender en mix dit tot een gladde massa. Maak de smoothiebowl met watermeloen af met je favoriete toppings. Zoals in dit geval met kiwi en verse aardbeien.  Dit recept is geschreven door vaste gastblogger Paula Röttjers  Neem voor meer inspiratie een kijkje op haar Instagram Bekijk ook het recept voor deze pindakaas smoothiebowl

Spicy noedelsoep met raapstelen

Het heeft even mogen duren, maar met de ingang van de zomertijd lijkt het zachte weer eindelijk aan te houden. Het voorjaar is echt begonnen en daarmee verschijnen ook weer de eerste seizoensproducten. In de herfst is de pompoen de grote ster en in het voorjaar...

Spicy noedelsoep met raapstelen en garnalen recept

Valentijnsdag pannenkoeken met chocolade

Valentijnsdag vieren moet een beetje je ding zijn. De één vind het geweldig om romantisch uit te pakken met een diner bij kaarslicht, rozen en cadeautjes. De ander houdt het liever wat meer low key  met alleen een lief kaartje óf besteedt er helemaal geen aandacht...

Valentijnsdag pannenkoeken met chocolade

DE KRACHT VAN TAAL | GASTBLOG DEEL 1

Onze taal en gedachtes hebben veel meer invloed op ons dan we zelf voor mogelijk houden. Het is dus erg belangrijk om soms even stil te staan bij onze eigen woorden. Luister maar eens goed om je heen, veel wordt vaak van de negatieve kant benaderd. Waarom doen we...

HARTIGE HAVERMOUT

“Havermout als avondeten? Echt?”. De meeste Nederlanders zijn nog niet zo bekend met het concept “Brinner”, oftewel breakfast for dinner, terwijl het ontbijt juist zo lekker is! Voor mij is het toch elke dag weer een geluksmomentje als ik aan mijn ontbijtje begin....

Hartige havermout | Gezond recept van Healthy Wanderlust

Pin It on Pinterest

Share This