In wil ik graag mijn favoriete gezonde snacks en tussendoortjes met jullie delen en jullie wat tips geven om de eerste stappen te maken naar een gezonde levensstijl. Want laten we eerlijk zijn, dat is niet altijd even makkelijk. Echter, is het maar net hoe moeilijk je het jezelf maakt. Gewoon niet nadenken maar doen. Want, als er iemand van eten houd, dan ben ik dat wel. Je zult mij bijna nooit horen zeggen dat ik geen trek heb of eten af wil slaan. Nope, ik ben iemand die van veel en van lekker eten houd. En lekker eten is voor mij heel breed: van een ongezonde pizza en een stuk gebak, tot een heerlijke salade en havermout ontbijtjes. Dat is vaak ook meteen het lastige, omdat ik eigenlijk bijna alles lekker vind. Hoe zorg ik voor balans zonder dieet? Lees verder. 


FAVORIETE GEZONDE SNACKS

Zoals ik al eerder heb vertelt in een eerder blog over mijn afvaljourney, draait alles om balans. Kies ik ervoor om dat stukje vlaai te pakken, kies ik de rest van de dag voor wat gezondere opties (althans, dat probeer ik). Ik geloof namelijk niet in het volgen van een dieet. Ik geloof er in dat je een levensstijl moet ontwikkelen waarbij je alles mag en niks moet. En dat je keuzes maakt en bewust kiest. Klinkt makkelijk, is het niet altijd. Been there, done that! Maar ook daar heb ik in deze blog uitgebreid over geschreven.

Dit zijn mijn 7 favoriete gezonde snacks voor tussendoor en onderweg. 

Appel met pindakaas of notenpasta

In een woord: jam!! De appel is een bekend tussendoortje. Een appel bevat echter wel relatief veel koolhydraten en snelle suikers, waardoor je bloedsuiker al heel snel gaat pieken. Je kan dan juíst zin krijgen in zoetigheid! Maar, wanneer je je appel combineert met wat vetten of eiwitten, zorg je ervoor dat dit proces als het ware in balans komt waardoor je die piek niet zult hebben!

Eiwitrijke vegan snickers | Verantwoord snack recept

Wortelen, paprika of komkommer

Veel eten en weinig calorieën; dat doe je zo! Daarnaast zijn wortelen, paprika’s en komkommer ontzettend gezond, voedzaam en bevatten enorm veel vocht. Als kers op de taart heb je dan ook meteen alweer een deel van je groenten binnen voor de rest van de dag.

Rijstwafel met een healthy spread

Lekker dunne knapperige rijstwafels met een heerlijke laag spread. Ik kies vaak voor hummus, doperwtenspread of een spread met groenten. Én ik maak ze bijna altijd zelf. Niet altijd haha, maar vaak wel.

Vegan eiwitrijke koekjes

Deze koekje zijn voedzaam, plantaardig en bevatten maar weinig suikers. Daarnaast zitten ze vol met eiwitten waardoor je lekker lang verzadigd bent. Win win!

7 x favoriete gezonde snacks + tips voor een gezonde levensstijl

Bananenbrood

Maak een bananenbrood op zondag of net voor je werkweek en snijd deze vervolgens in gelijke plakken. Vries ze in en zo haal je elke ochtend of de avond van te voren er een stukje uit om lekker op te peuzelen tijdens je pauze. Zeker een van mijn favoriete gezonde snacks!

Rauwe snackballetjes

Dadels, noten honing en havermout. Heel veel meer heb je niet nodig. Oh ja, en kokosrasp. Dat is mijn favoriet!Mix alles in een keukenmachine en maak er balletjes van. Rol ze vervolgens in de kokosrasp en neem als tussendoortje telkens een aantal balletjes mee. Je kunt ze gemakkelijk in de koelkast bewaren voor ongeveer 5 dagen.

Geroosterde kikkererwten

Houd je meer van hartig?Dan moet je écht eens geroosterde kikkererwten maken. Ze doen je denken aan lekkere borrelnootjes, maar daarnaast zijn ze ook ontzettend voedzaam en lekker knapperig. Maak ze lekker met wat kruiden en voilá een lekker tussendoortje voor je werk.


TIPS VOOR EEN GEZONDE LEVENSSTIJL

  1. Bereid je eten voor: leg de avond van te voren klaar wat je mee wilt nemen naar je werk of waar je heen gaat. Zo kom je minder in de verleiding en zul je niet zo snel in de verleiding komen om te gaan voor dingen die minder gezond voor je zijn.
  2. Hanteer de 80/20 regel: waarbij je ervoor zorgt  dat 80% van je eten gezond is en je voor de andere 20% kan en mag genieten van dingen die jij lekker vind.
  3. Alles mag, niks moet: maak bewuste keuzes. Wanneer jij dingen niet mag, wil je ze juist. Zorg ervoor dat je alles mag van jezelf, maar dat je er bewust voor kiest om bepaalde voedingsmiddelen niet te pakken en maak hierin afspraken met jezelf.
  4. Doelen: heb je doelen om te behalen? Bijvoorbeeld met afvallen. Schrijf ze op! Maak ze concreet en herinner jezelf er regelmatig aan.
  5. Wees niet te streng voor jezelf: een keer dat stukje gebak of die lekkere pizza maakt écht niks uit. Geniet ervan en pak het daarna gewoon weer op. Het gaat allemaal om balans.

Wat zijn jouw favoriete gezonde snacks?

Lees ook alle andere gastblogs

Image credits: Julie208 / Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This