Valentijnsdag vieren moet een beetje je ding zijn. De één vind het geweldig om romantisch uit te pakken met een diner bij kaarslicht, rozen en cadeautjes. De ander houdt het liever wat meer low key  met alleen een lief kaartje óf besteedt er helemaal geen aandacht aan. Ongeacht in welke categorie je valt, deze Valentijnsdag pannenkoeken met chocolade doen je sowieso smelten. Lees je mee?


VALENTIJNSDAG PANNENKOEKEN

Mijn hart kun je in ieder geval veroveren met een uitgebreid ontbijt. Ik ga de deur niet uit voor ik heb ontbeten. Stiekem bedenk ik ’s avonds in bed vaak al wat ik de volgende ochtend wil hebben. Pannenkoeken zijn één van mijn favorieten: vooral die kleine, dikke, Amerikaanse soort. Heerlijk met een flinke scheut ahornsiroop, maar de meeste dagen begin ik toch liever met iets voedzamers.

Deze stapel Valentijnsdag pannenkoeken met chocolade lijkt een echt sinner, maar dit is een gevalletje schijn bedriegt. In werkelijkheid kan je ze elke dag van de week met een verantwoord gevoel op tafel zetten. Met de havermout en de bananen in dit recept heb je een gebalanceerd beslag waarmee je je dag energiek kan beginnen. Om Valentijnsdag eer aan te doen, is deze variant gemaakt met cacao en een felrode frambozensaus.

Chocola en rood fruit blijven in mijn ogen toch klassieke symbolen van de dag van de liefde en ik vind het stiekem wel leuk dat het zo’n typische feestdag is. Ook in ons nuchtere kikkerlandje mogen we af en toe de liefde wel vieren. Dit recept staat niet in vijf minuten op tafel, dus een beetje geduld is vereist. Maar als je je geliefde, moeder, broertje, oma of kids wil verrassen met een verwenontbijt, is het zeker de moeite waard.

INGREDIËNTEN: (VOOR ONG. 6 PANNENKOEKEN)

 • 60 gram havermout
 • 30 gram meel (ik gebruikte spelt)
 • 2 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • 50 gram magere yoghurt
 • 15 gram cacaopoeder
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • 1 theelepel bakpoeder
 • klein scheutje vanille-extract of vanillepoeder
 • snuf zout

Ingrediënten voor de frambozensaus voor 2 personen:

 • 80 gram bevroren frambozen
 • 3 eetlepels water
 • 1 theelepel meel
 • 1 á 2 theelepels suiker of ahornsiroop

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Meng voor de Valentijnsdag pannenkoeken met chocolade eerst alle droge ingrediënten in een kom met elkaar.
 2. Prak in een andere schaal de bananen met een vork zo goed mogelijk tot een glad mengsel.
 3. Voeg dit vervolgens met de eieren, de yoghurt en de ahornsiroop toe aan de droge ingrediënten. Roer goed door.
 4. Verwarm wat boter of (kokos)olie in een grote koekenpan.
 5. Schep voor de pannenkoeken 1 á 2 eetlepels beslag in de pan. Nu is het een kwestie van geduld hebben.
 6. Wacht tot de onderkant van de pannenkoekjes mooi gaar zijn en draai ze dan om. Het duurt om en nabij de zes minuten voor een pannenkoekje helemaal gaar is.
 7. Voor de saus: doe de frambozen samen met het water in een steelpannetje en verwarm tot de frambozen gesmolten zijn en je ze gemakkelijk met een lepel kan pletten.
 8. Plet de frambozen tot je een egale saus hebt en voeg eventueel de suiker of siroop toe. Roer goed door.
 9. Voeg het meel toe, zet het vuur uit en roer nogmaals goed.
 10. De dikte van de saus is een persoonlijke voorkeur. Voor een dikkere saus voeg je meer meel toe, voor een dunnere versie kun je altijd weer wat water bijvoegen.

Fijne Valentijnsdag!

Dit artikel is geschreven door onze vaste gastblogger Paula

Bekijk ook: roze bliss balls van frambozen

Laatste berichten door Paula Röttjers (see all)

Pin It on Pinterest

Share This