Een klein maandje geleden werden de deuren geopend van Bar Botanique. Ook wel de nieuwe ‘huiskamer’ van Amsterdam Oost genoemd. Toen ik hier via een vriendin over hoorde was ik meteen enthousiast, misschien nog wel enthousiaster over de manier waarop dit nieuwe pareltje gemeubileerd zou zijn. En ik werd dan ook echt niet teleurgesteld toen ik deze new hotspot binnen stapte.

GEHEEL VERNIEUWD

Jaren lang kon je in hetzelfde pand DePonteneur vinden. 25 jaar lang was dit een zeer geliefde plek voor veel Amsterdammers en de teleurstelling was dan ook groot toen deze tent zijn deuren moest sluiten. De eigenaar van Bar Botanique laat zien dat deze nieuwe bar nog veel terug laat zien van het oude favoriete café De Ponteneur. Zo heeft het zijn unieke sfeer behouden door de grote openstaande ramen. Echt de ruimte lijkt wel zo uit Pinterest te zijn gesprongen!

TROPISCH TINTJE

Je kan hier de hele dag terecht, gewoon voor een drankje (op het fijne grote terras, dat met regen heel sfeervol wordt overdekt) maar ook als je wil genieten van een van de vele lekkere gerechten van de ontbijt, lunch en dinner kaart. Neem een kijkje op de Facebook pagina voor alle informatie en klik dan meteen even op de menu kaart voor een eerste impressie. Persoonlijk kan ik jullie het speltbrood met gerookte zalm met mierikswortelmayonaise zeker aanraden, zó lekker! Bar Botanique heeft een tropisch tintje. Denk aan veel groen, veel planten en fijne kleine zitjes.

Omdat ik zo enthousiast ben over deze nieuwe foodspot in Amsterdam Oost (ik kan hier ook nog eens lekker op mijn fietsje heen!) benoem ik Bar Botanique tot de nieuwe Healthy Wanderlust Hotspot van de maand Juli!

 


Wat is jouw favoriete hotspot in Amsterdam?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This