Ben jij opzoek naar leuke koffietentjes in Amsterdam? Koffietentjes in Amsterdam waar je als ZZP’er ook goed kan werken? Wij hebben de perfecte lijst met hotspots voor je. De artikelen van Healthy Wanderlust worden regelmatig geschreven vanuit een van onze favoriete koffietentjes in Amsterdam. Waar moet de perfecte buiten-huis-werken spot aan voldoen? Goede koffie. Fijne zitplekken. Relaxte muziek. Niet teveel lawaai. Het is natuurlijk al helemaal fijn als deze koffietentjes in Amsterdam ook nog eens over een inspirerend interieur beschikken. Check, dubbel check. Lees snel verder!


DE FAVORIETE KOFFIETENTJES IN AMSTERDAM ALS ZZP’ER

Als ZZP’er en founder van Healthy Wanderlust ben ik altijd onderweg en daarom altijd opzoek naar de meest fijne plekken om te werken buiten huis. In Amsterdam is de keuze (gelukkig) reuze en daarom leek het ons een goed idee om de leukste hotspots met jullie te delen. Naast een fijne plek om te werken vind ik het als zelfstandig ondernemer enorm belangrijk om een goede laptop te hebben die ik makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Na een maandenlange gestoei met een te grote laptop besloot ik de Microsoft Surface Go te testen. Lees snel verder om erachter te komen waarom jij ook zou moeten overstappen! Koffietentjes in Amsterdam

KOFFIETENT #1: VASCOBELLO

Ben jij al bekend met Vascobello? Onze favoriete vestiging vind je aan de Rijnstraat 117. Je kan hier lekker op het terras zitten in de zon, maar ook binnen een knus plekje opzoeken. De sfeer is fijn, de bediening is ontzettend aardig en de koffie is lekker!

KOFFIETENT #2: BAR BOUWMEESTER

In dezelfde straat vind je Bar Bouwmeester (Rijnstraat 36). Bij deze heerlijke plek kan je uiteraard terecht voor koffie, maar ook voor veel andere lekkere gerechten. Neem een plekje op de te mooie fluwelen bank of op een stoel aan de bar bij het raam. Rustig werken met uitzicht op de gezellige Rijnstraat.

KOFFIETENT #3: VENKEL

Een favoriete hotspot in hartje Amsterdam Oost is lunchroom Venkel. Een inspirerende plek met ontzettend veel healthy and feel good food. Wanneer het lekker weer is kan je met jouw laptop plaatsnemen aan een van de tafeltjes voor de deur. Javastraat 55.

KOFFIETENT #4: COFFEE COMPANY

De vertrouwde Coffee Company mag natuurlijk niet ontbreken in de lijstje. Favoriet bij veel zelfstandig ondernemers, want het zit altijd helemaal vol. Lekkere koffie, een rumoerige, maar niet te rumoerige omgeving en je vindt deze koffietent door heel Amsterdam heen.

KOFFIETENT #5: THE HOXTON

The Hoxton is bij veel Amsterdammers (en niet Amsterdammers) zeer populair. De huiselijke sfeer is ontzettend gezellig en met een grote kop koffie plof je lekker neer op de bank of in een van de grote stoelen. Ook kan je hier uitermate goed werken dus neem hier zeker een kijkje binnenkort.


TESTEN VAN DE MICROSOFT SURFACE GO

Ben jij veel onderweg, werk je regelmatig vanuit huis of sleep je vaak veel spullen met je mee? Dan is de Microsoft Surface Go wellicht wat voor jou. Ik mocht deze lichte (slechts 522 gram) en compacte laptop (0,83 cm dik) van Coolblue testen. Wat ik ontzettend fijn vind is dat je de Microsoft Surface Go zowel als laptop, tablet en kladblok kan gebruiken. 5 x koffietentjes in Amsterdam | Hotspots om als ZZP'er te werken Dit zorgt ervoor dat de Microsoft Surface Go voor mij ontzettend functioneel is. Mailtjes beantwoorden en artikelen schrijven doe ik op mijn laptop, foto’s selecteren doe ik op de tablet en door de kladblok functie hoef ik nog minder spullen mee te slepen. Het ene moment zit ik met mijn laptop in een van bovenstaande leuke koffietentjes in Amsterdam te werken en een uur later transformeer ik mijn laptop in een kladblok wanneer ik een meeting in stap. Extra fijn is dat je na het werken ook gewoon lekker even een filmpje kan kijken op de tablet. When business meets pleasure 😉

EEN WARE UITKOMST

Door middel van Windows Ink kan je namelijk aantekeningen maken alsof je op papier schrijft. Het enige (enorm tijd efficiënte en milieu bewuste) verschil is dat de aantekeningen direct opgeslagen zijn op de laptop. Zo raak je ze niet meer kwijt. Wellicht lijk jij op mij en houd je overal lijstjes voor bij en kom je om in de post-its. Daarom vind ik de Windows Ink zo’n goede uitvinding. Het zorgt ervoor dat ik op elk gewenst moment van de dag even snel een aantekening kan maken, mijn geliefde to-do lijstjes kan bijhouden én tegelijkertijd zorgt het ervoor dat ik deze aantekeningen altijd bij de hand heb. Waar ik ook ben, ideaal toch? Daarnaast kan je apart een typecover aanschaffen (toetsenbord) wat het helemaal makkelijk maakt om te werken. Aangezien ik vaak veel schrijf en veel mails beantwoord is dit voor mij een absolute must. Eindresultaat: ik ben héél erg tevreden! Met een accuduur van ruim 9 uur hoef ik vaak niet eens een oplader mee te nemen.

Dit artikel is in samenwerking met Coolblue, maar de review is geheel naar mijn eigen mening en ervaring.

NOG MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM

Pin It on Pinterest

Share This