Oh oh oh, wat ben ik fan van dit land zeg. Het heeft maar 1,5 week gekost en ik was opslag verliefd. In mijn ogen is het een land dat zoveel te bieden heeft en je elke dag weer zal verwonderen. Deze liefde en enthousiasme deel ik natuurlijk maar al te graag met jullie en stiekem hoop ik er zo voor te zorgen dat Japan ook hoog op jullie bucketlist komt te staan. Right where it should be!


5 REDENEN WAAROM JAPAN OP JOUW BUCKETLIST THUISHOORT

1. Het eten

Uiteraard staat dit in mijn top vijf van Japan highlights, hadden jullie iets anders van mij verwacht? Voordat ik naar Japan ging was ik al weken aan het stuiteren bij het idee dat ik sushi all-day-every-day kon gaan eten (which I did.. #sorrynotsorryatall), maar de typische Japanse maaltijden zijn zoveel meer dan dat.

Zo aten wij elke dag Bentoboxen (samengestelde maaltijdboxen die je op elk station kon kopen. To go en zo ontzettend lekker!), haalde we sushi en sashimi af, aten we verschillende noodles (soba noodles waren onze favoriet), proefde we ramen gerechten, at ik mezelf helemaal rond aan tempura en probeerde we in elke stad de specialiteit uit. Super leuk om dit lijstje af te gaan!

2. De natuur

Als ik je iets mag aanraden dan zou het zijn om Japan in de lente of herfst te bezoeken. De natuur is dan echt prachtig en bestaat uit heel veel verschillende kleuren. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken en dat had ik in eerste instantie niet verwacht. Zo vind je veel verschillende parken die allemaal met de hand zijn aangelegd, maar ook in het binnenland en in de bergen is de omgeving prachtig. Wanneer je door Japan reist veranderd de natuur telkens weer. In het plaatje Takayama bezochten we een onsen (natuurlijke warm waterbron) met als gevolg dat we opeens met onze voetjes in de sneeuw stonden. Heel bijzonder als je twee uur eerder nog in het zonnetje door een groen landschap liep. Wist je trouwens dat je ook tropische witte stranden hebt in Japan? Onze volgende vakantie gaat naar Okinawa! 

3. De mensen, de cultuur, the Japanese way of living

Het Japanse volk zijn de aardigste mensen die ik ooit heb ontmoet. Ze hebben ontzettend veel respect voor hun land, omgeving en mede mens. In Japan zie je ook nauwelijks vuilnis op de grond liggen en regelmatig zie je een inwoner iets van de grond oprapen en netjes weggooien. Ze houden hun land zelf dus heel goed schoon. Hoewel niet elke Japanner goed Engels spreekt zullen ze je altijd proberen te helpen. Toen ik een random guy op een station vroeg of hij misschien wist waar de toilet was liep deze ontzettend aardige man helemaal met mij mee om vervolgens zijn weg naar huis weer voort te zetten.

Ook nog zoiets leuks: in Japan is het heel normaal om in je eentje even een hapje te gaan eten na werk. In de vele kleine eettentjes schuiven mensen na het werk aan voor een schaal noodles of bordje sashimi.

4. Het stadsleven

Mocht je naar Japan gaan sla de steden Tokyo en Kyoto dan niet over. Dit waren zeker twee highlights van onze trip. Twee hele grote steden met beide ontzettend veel inwoners, maar ook weer totaal anders dan elkaar. In beide steden kan je ervoor kiezen om de drukte op te zoeken, maar ook zeker de rustige gedeeltes.

In de grote steden hoef je, je echt geen minuut te vervelen. Er is zoveel te doen, te zien en te beleven. In de avond kan het soms even zoeken zijn waar het avondleven van Japan zich bevindt, maar stap gewoon langs de gordijntjes die voor de meeste deuren hangen een restaurantje binnen. Vaak gaat er een hele nieuwe gezellige wereld voor je open!

5. Alles is zo hetzelfde, maar toch anders..

Hoe de Japanners het doen, zo doen ze het nergens anders. Het grappige is, is dat je als westers persoon je onmiddellijk thuis voelt in dit land. Alles is zó goed geregeld en je voelt je op straat altijd veilig. Veel landen hebben grote drukke steden, maar in Japan is het allemaal net weer anders. De vele catcafe’s zijn hier heel normaal (betalen voor 10 minuten knuffelen met een kat? Sure, no problem), de vele kleine eettentjes zijn anders dan in welk land dan ook, reizen met het openbaar vervoer is zo makkelijk al is het allemaal toch nog net iets beter geregeld dan wij gewend zijn, het eten is lekker maar geheel op eigen wijze en de vele fascinerende tradities die typisch Japans zijn en die je nergens anders zo zal zien.

Vanaf de eerste seconde dat je het vliegtuig uitstapt begeef je, je in een totaal andere en bijzonde wereld!

Het gevoel

Het is een land dat voorzien is van alle gemakken en dit maakt jou het leven als toerist ontzettend makkelijk. Japan is bijzonder. Ik denk dat ik nog zoveel woorden op papier zou kunnen zetten om jou ervan te overtuigen waarom Japan zo speciaal is, maar het gaat uiteindelijk om het gevoel en de ervaring die je ervaart als je op ontdekkingstocht gaat door dit mooie land.

Soms heb je met een land een klik, het fascineert je, het inspireert je en het maakt je een gelukkig mens. Gelukkig omdat je deze plek op aarde ook hebt mogen ontdekken.
Tot snel Japan! 

TIP: Wij hebben onze reis geboekt met de hulp van Kilroy, waar we onder andere onze Railway pass bestelde. Dit is echt een aanrader voor het reizen door Japan.


Ben jij wel eens in Japan geweest?
Bekijk alle reis artikelen.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This