Staat er binnenkort een bezoekje aan een spa gepland? Dat is een verrukkelijk vooruitzicht. Het is verstandig om goed voorbereid naar een wellness te gaan. Neem verschillende benodigdheden mee, om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Dit zijn onze tips.


Badjas:

In een wellness loop je een vrij groot gedeelte van de tijd rond in een ochtendjas. Hoewel je er een kunt huren, is het net zo makkelijk om er zelf een van thuis mee te nemen. Zeker als je vaak gaat, is dit voordeliger. Kies natuurlijk voor een comfortabele badjas, die als gegoten zit. Denk aan een lekkere zachte badjas, die precies genoeg warmte biedt. Ga je voor zijde, velours of satijn? Het is maar net wat je graag draagt.

(Bad)handdoek:

Een badhanddoek is essentieel als je naar een wellness gaat. Je wikkelt deze handdoek om je schouders, je zit erop in de sauna en je kunt ‘m gebruiken bij het douchen. Al is het extra handig om voor het douchen nog een losse, kleinere handdoek mee te brengen. Met een badjas, badhanddoek en gewone handdoek heb je al best veel bij je. Stop het allemaal in een grote weekendtas: dat is wel zo praktisch. De tas kun je gewoon kwijt in een kluisje tijdens je bezoek.

Slippers:

Ook slippers kun je huren in een spa, maar je mag tevens slippers van thuis dragen. En zeg nu zelf: die zitten vaak net wat lekkerder. Zeker als je ze al hebt ingelopen! Van eenvoudige teenslippers tot luxe slippers, kies zelf wat je het liefst meebrengt. Trek je slippers idealiter pas op de plek van bestemming aan en zorg dat de onderkant schoon is, zodat je minder vuil mee naar binnen neemt.

Dagje naar een spa? Neem dit allemaal mee naar een wellness.

Badkleding:

Soms is het badkledingdag in een spa: controleer dit altijd even van tevoren. Mocht dit het geval zijn, dan is het zaak om je bikini of badpak mee te brengen en aan te trekken. Vind je dit niet wenselijk? Kies dan een andere dag uit om naar de spa te gaan.

Fles water en snack:

Het is belangrijk om tussendoor goed te eten en drinken! Je kunt zelf eten meebrengen, maar het restaurant in een wellness is vaak erg goed, dus trakteer jezelf gerust op een ontbijt, lunch of diner daar. Denk in ieder geval aan een snack, zoals een stuk fruit of handje noten, voor snelle trek tussendoor. Al kun je natuurlijk ook zelf boterhammen of een salade meebrengen. Zorg tevens voor een fles water, om goed gehydrateerd te blijven. Hier kun je gedurende de dag steeds weer een slokje van nemen, want doorgaans zijn er tappunten in een spa.

Boek of magazine:

Lig je te loungen op een bedje? Dan is het leuk om iets te kunnen lezen. Neem dus een boek of magazine mee, om in te duiken.

Verzorgingsproducten:

Na afloop van je bezoek aan de wellness neem je een lekkere douche, om al het zweet en badwater van je af te spoelen. Neem zelf shampoo, conditioner en zeep mee, om je te wassen met de comfortabele geuren van thuis. Denk verder aan bijvoorbeeld je dagcrème en bodylotion, om je huid te verzorgen.

Haarborstel:

Tot slot: het is heerlijk om je haar te kunnen borstelen na het douchen, voordat je weer naar huis gaat. Neem daarom ook je haarborstel mee! Ook haarolie of andere verzorgingsproducten voor je haar stop je gewoon in je tas. Zo ga je fris en ready weer de deur uit.


Tip: dit artikel vind je wellicht ook interessant ‘Self-care: boek een staycation in eigen land

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Seeders / De Bijenkorf.

Pin It on Pinterest

Share This