Amsterdam heeft een levendige koffiecultuur en staat bol van geweldige plekken om van een kopje koffie te genieten. Wij vroegen onze lezers welke 5 hotspots in Amsterdam zij zouden aanraden waar je de beste koffie kunt scoren. Dus in dit artikel introduceren we 5 fantastische koffiezaken in de stad. We delen ook 5 waardevolle tips om thuis je barista vaardigheden te verbeteren en de perfecte kop koffie voor jezelf te zetten.


De top 5 hotspots voor de beste koffie in Amsterdam:

  1. Lot Sixty One Coffee Roasters: Locatie: Kinkerstraat 112, 1053 ED Amsterdam Lot Sixty One staat bekend om zijn premium koffiebonen en gastvrije barista’s. Het is de ideale plek om te genieten van deskundig gebrande koffie in een ontspannen sfeer.
  2. White Label Coffee: Locatie: Jan Evertsenstraat 136, 1056 EK Amsterdam White Label Coffee is een aanwinst voor koffieliefhebbers, met hun toewijding aan kwaliteit en een eigentijdse inrichting. Hier kun je kiezen uit een verscheidenheid aan koffiesmaken.
  3. Scandinavian Embassy: Locatie: Sarphatipark 34, 1072 PB Amsterdam Als je van Scandinavisch design en koffie houdt, dan is Scandinavian Embassy een aanrader. Ze serveren ambachtelijke koffie en heerlijke Scandinavische lekkernijen.
  4. Bocca Coffee: Locatie: Kerkstraat 96, 1017 GP Amsterdam Bocca Coffee is een vooraanstaande koffiebranderij in Amsterdam, met een sterke focus op ethische koffie. In hun gezellige café kun je genieten van perfect gezette koffie.
  5. Back to Black: Locatie: Weteringstraat 48, 1017 SP Amsterdam Back to Black is milieubewust en serveert koffie van gerenommeerde branderijen, vergezeld van heerlijke taarten en gebak.

5 hotspots in Amsterdam om de beste koffie te scoren

5 tips om je koffievaardigheden als thuis barista te verbeteren:

  1. Verse koffiebonen: Begin met kwaliteitsvolle, verse koffiebonen en maal ze net voor het zetten van je koffie. Bewaar ze in een luchtdichte container om hun versheid te behouden.
  2. De juiste verhouding van koffie en water: Experimenteer met de verhouding koffie tot water (bijvoorbeeld 1:15) om de smaak te perfectioneren.
  3. De juiste watertemperatuur: Gebruik water tussen 195°F (90°C) en 205°F (96°C) voor het beste resultaat. Een waterkoker met temperatuurregeling kan van pas komen.
  4. Investeer in kwalitatieve apparatuur: Kwalitatieve apparatuur, zoals een koffiemolen en een French press, AeroPress, pour-over of espressomachine, maakt een merkbaar verschil in de smaak van je koffie.
  5. Experimenteer met zetmethoden en timing: Er zijn verschillende manieren om koffie te zetten. Experimenteer met diverse zetmethoden en pas variabelen aan, zoals maalgraad, extractietijd en waterverhouding, om je ideale kopje koffie te bereiden.

En als je geïnteresseerd bent in het upgraden van je koffiemachine of je bent op zoek naar de aller beste volautomatische koffiemachine, dan kun je hier verschillende koffiemachine vergelijken voor de nieuwste info over koffiemachines, om zo de perfecte match te vinden. Met deze tips kun je niet alleen thuis een heerlijke kop koffie zetten, maar ben je ook op weg om een echte barista te worden. Geniet van die rijke smaak en dat heerlijke aroma, of je nu in een Amsterdams café zit of je gezellig in je eigen keuken.


Lees ook: 4 tips voor meer energie (zonder koffie)

Dit artikel werd in samenwerking met Brandmatchers geschreven.

Pin It on Pinterest

Share This