TRAVEL TIPS! Ik ben er persoonlijk echt gek op. Hoe fijn is het dat we in een tijd leven waarin we online ontelbaar veel leuke reis en vakantie tips met elkaar kunnen delen? Het enige nadeel; mijn bucketlist wordt steeds langer. Een paar maanden geleden maakte ik een geweldige reis door Japan (jij moet hier ook heen!) en de Filipijnen. Eiland hoppen in de Filipijnen: zo leuk! Wat mij betreft zet je beide landen hoog op je bucketlist.  Lees snel meer.


EILAND HOPPEN IN DE FILIPIJNEN

De Filipijnen bestaat uit ruim 7.000 eilandjes, ontzettend veel! Een aantal daarvan hebben wij tijdens onze 6 binnenlandse vluchten (ja, je hopt van eiland naar eiland) vanuit de lucht kunnen bewonderen. Een andere manier van reizen tussen deze stuk voor stuk prachtige eilanden is per boot. Oftewel: Eiland hoppen in de Filipijnen. Inmiddels worden er door meerdere bedrijven Island hopping tours aangeboden in de Filipijnen met name rondom het gebied van El Nido (Palawan). De meest populaire tripjes die vanuit El Nido of Coron geboekt worden zijn de dag tripjes. Op deze manier wordt je in een dag tijd naar verschillende mooie plekjes gebracht waar je kan snorkelen, zwemmen of een mooi strand kan ontdekken.

KIES VOOR BUHAY ISLA – JOUW PERSOONLIJKE EXPEDITIE ROBINSON MOMENT

Altijd al mee willen doen aan Expeditie Robinson? This might be the closest thing! Oke dat is misschien een beetje overdreven, want je hoeft niet mee te doen aan een spel of je eigen eten te verzamelen, maar het uitzicht, de natuur, de onderwaterwereld, het slapen op onbewoonde strandjes en de zonsondergangen die daarbij horen komen wel heel dicht in de buurt. Wil jij ook eiland hoppen in de Filipijnen?

Slapen op onbewoonde tropische eilanden. Je slaapt in kleine huisjes op het witte strand of in een tentje dat je zelf opzet. Wij kozen ervoor om het avontuur met Buhay Isla aan te gaan en in 3 dagen van El Nido naar Coron te varen. Tijdens deze tocht zagen we ontdelbaar veel eilanden, zwommen we in verlaten baaitjes, werd er voor ons gekookt op kleine onbewoonde eilandjes, ontdekte we de onderwater wereld en dronken rum cola bij het kampvuur in de avond.

De crew is ontzettend lief en behulpzaam en zal er alles aan doen om jouw tijd op de boot zo comfortabel mogelijk te maken! Toen wij Lee van Buhay Isla vorig jaar mailde of het mogelijk was een trip te boeken in de periode die nog niet online stond op hun site kregen we meteen een mailtje terug dat we zelf konden bepalen welke datum wij wilde beginnen met de trip. Zij plande er vervolgens wel om heen… Dat is toch geweldige service?

BACK TO BASIC

Ookal zou ik deze boottocht aan iedereen aanraden toch is er wel een reden dat ik dit een avontuur noem. Je moet je er wel even op instellen dat je een beetje back to basic gaat. Hoewel er heerlijk voor je gekookt wordt en je op de boot niks tekort komt, betekend het tegelijkertijd wel dat je van minder luxe bent voorzien dan anders. Zo douche je gewoon met een emmertje water aan het einde van de dag (prima te doen!), heb je geen bereik en is het slapen wellicht wat ongemakkelijker dan je gewend bent.

Wanneer jij hier geen probleem mee hebt en vooral opzoek bent naar helderblauwe lagune, eindeloos uitzicht vol eilandjes, witte stranden, heerlijk eten en de mooiste sterrenhemel die je ooit gezien hebt dan zou ik alleen maar zeggen: Dan moet jij eiland hoppen in de Filipijnen zeker doen! 

NEEM DIT MET JE MEE OP DE BOOT

Ohja, misschien handig om alvast te weten wat je het beste kan meenemen tijdens deze tour. Je koffer of backpack gaat namelijk in het ruim onder het schip. Zorg er daarom voor dat je een (waterdichte) tas meeneemt met spulletjes voor de overnachtingen, genoeg zonnebrand, wat snacks voor tussendoor of direct na het zwemmen en andere gadgets die jij graag bij de hand wil hebben. Een dry bay is echt een musthave tijdens deze trip, zo zorg je ervoor dat je geld, mobiel of camera (voor alle prachtige kiekjes die je sowieso gaat schieten) goed droog blijven. Zorg er ook voor dat je waterschoenen meeneemt en eventueel een shirtje om in te zwemmen, de zon is erg sterk en zo verbrand je niet op je rug tijdens het snorkelen.

Uit persoonlijke ervaring kan ik je de reisorganisatie BUHAY ISLA aanraden, maar ook TAO biedt deze trips aan.


Mocht je ervoor kiezen om dit te gaan doen: ENJOY EN LAAT JE VERRASSEN!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien.

Pin It on Pinterest

Share This