Persoonlijk hecht ik veel belang aan een diervriendelijke wereld. Er is nog teveel dierenleed en alleen wij, als mens, kunnen ervoor zorgen dat dit stopt. Ook in de keuze van jouw beauty- en verzorgingsproducten kan je hierin je steentje bijdragen. Het testen van deze producten op dieren is namelijk totaal onnodig, maar helaas voor de fabrikant vaak nog de ‘goedkope’ optie. Er zijn gelukkig heel veel heerlijke en mooie dierproefvrije merken die wel dierproefvrije producten verkopen. Dit zijn mijn grootste aanraders.


DIERPROEFVRIJE MERKEN IN NEDERLAND

Nu zal je misschien denken: er is toch een EU verbod dierproeven voor cosmetica? Klopt, alleen zijn er helaas een hoop merken die hun proeven nog steeds uitvoeren in landen waar het wel mag. Dit betekend dus dat er nog een hoop producten zijn die je in/vanuit Nederland kan kopen, maar niet perse dierproefvrij merken zijn. Het is natuurlijk geweldig dat er in de EU zo’n verbod is, maar we hebben nog een lange weg te gaan als we denken aan een dierproefvrije wereld. In landen zoals China wordt het testen van nieuwe producten zelfs nog vaak verplicht op dieren getest en daarom is het zo belangrijk dat wij ervoor kiezen om hier niet aan mee te doen!

TIP: maak je eigen gezichtsmasker.

LUSH – All time favorite!

Als jij jezelf echt even goed wil verwennen zou ik nu een sprintje trekken naar een LUSH winkel bij jou in de buurt. Alleen het bezoeken van deze winkel is een feestje. Bij LUSH kan je van alles vinden: bad en douche producten, shampoo, verse maskers, bubble bars, massage bars en ga zo maar door. Elk product vertelt een eigen verhaal en ziet er altijd ontzettend leuk uit. Mijn favoriete items? Dat lees je hier!

HEMA

Geen fancy merk, maar gewoon onze eigen Hema. De Hema heeft namelijk een ontzettend groot assortiment aan beauty- en verzorgingsproducten. Zo gebruik ik al jaren hun liquid eyeliner en serieus ik zweer hierbij. Het zou mij persoonlijk geen fijn gevoel geven wanneer dit zwarte goedje eerst in de oogjes van konijnen is gesmeerd, om te controleren of het geen schade kan aanbrengen.

KIKO

Sinds een tijdje is dit Spaanse merk ook in Nederland te vinden. Je vindt de winkels o.a. in Rotterdam, Amstelveen en Amsterdam, maar op de website vind je ook makkelijk de winkel bij jou in de buurt. Ik ben gek op hun make-up, deze is niet alleen van goede kwaliteit, maar is ook nog eens goed te betalen. Ook hun nagellakjes kan ik jullie zeker aanraden!

RITUALS

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar toch kan dit merk niet ontbreken in mijn lijstje. Ik blijf het prachtige producten vinden en een cadeautje uit deze winkel maakt mij altijd blij. Rituals test net als alle andere merken die ik noem niks op dieren dus je kan jezelf hier geheel zonder schuldgevoel lekker mee verwennen.

NYX COSMETICS

Bang dat je nu geen mooie make up meer kan kopen? Think again! NYX producten koop je in veel winkels in Nederland of gewoon online. Dit merk verkoopt werkelijk prachtige beauty producten en ik weet zeker dat jij heel snel een nieuwe favoriete mascara in hun assortiment hebt gevonden. NYX is in Nederland (en veel andere landen) razend populair door hun matte lipgloss en geheel cruelty-free dus.


Lees alles over dierproefvrije merken en producten

Sophie van de website Naoki doet geweldig werk door te onderzoeken welke dierproefvrije merken verkrijgbaar zijn in Nederland en waarvan zij zeker weet dat ze dierpoefvrij zijn. Ik kan je vertellen, dit zijn er gelukkig een hele boel. Ben jij benieuwd naar alle merken die op deze lijst staan zodat jij ook bewuster een keuze kan maken? Dan verwijs ik je graag door.

Ook verwijs ik jullie graag door naar de Groene Zus. Elcke (echt een topper!) schrijft met veel passie over haar missie om het leven net wat mooier te maken voor mens, dier en natuur. Iets waar we ons (in mijn ogen) allemaal soms wel wat meer mee bezig mogen houden. Laat je inspireren!


Ik zou het ontzettend goed vinden als jij ook de keuze maakt om bewust te kiezen voor dierproefvrije merken. De wereld is niet alleen van ons, maar ook van de dieren. De wereld hoeft niet alleen voor ons mooi te zijn, ook voor dieren. Laten we hier samen voor proberen te zorgen!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This