Tips om jouw vakantie naar Lapland helemaal compleet te maken. Lapland is de ideale vakantie bestemming als je opzoek bent naar een bijzondere sneeuwvakantie. Deze Lapland vakantie activiteiten zijn stuk voor stuk ontzettend leuk en ik weet zeker dat je hierdoor nog meer van je vakantie naar Lapland zal genieten. Zal ik mijn vakantie tips snel met je delen? 


LAPLAND VAKANTIE | TIPS VOOR EEN GEWELDIGE TIJD

Wellicht is het je opgevallen op Instagram, maar ik ben afgelopen week naar Lapland geweest. Deze koude vakantiebestemming is echt een sprookje voor elke sneeuw- en natuur liefhebber. Laat je vooral niet afschrikken door de koude temperaturen, want hier ben je tijdens een vakantie naar Lapland altijd al op voorbereidt en het maakt deze vakantiebestemming juist nog magischer. Je leest het al, ik ben fan. Fan van Lapland en de bijzonder leuke activiteiten die je hier kan ondernemen. Bekijk alle tips voor jouw toekomstige Lapland vakantie.

#1 BOEK IN HUSKY TOCHT IN LAPLAND

Deze activiteit stond bij mij op #1 en achteraf gezien vond ik dit ook het allerleukste. De husky tocht door het mooie landschap van Landschap is een hele unieke manier om de omgeving te verkennen. De honden weten precies waar ze je heen moeten brengen en hebben zo’n ontzettende drive om te rennen, de kracht die ze hebben is ontzettend tof om te zien en te voelen. Boek zeker een husky tocht wanneer je in Lapland op vakantie gaat, want alleen al het knuffelen met de honden na afloop is echt de moeite waard.

#2 MAAK EEN SNEEUW WANDELING MET GIDS

Een bijzondere vakantie activiteit in Lapland is om samen met een gids een sneeuwwandeling te maken door de besneeuwde gebieden. Als je opzoek gaat naar deze winter activiteit kan je het beste zoeken op “Excursie sneeuwschoenwandelen Lapland”. Tijdens deze activiteit krijg je namelijk speciale schoenen met brede ondergrond aan waardoor het veel makkelijker wordt om door de diepe sneeuw te wandelen zonder dat je hier telkens in wegzakt.

Het is niet alleen een geweldige manier om tijdens de Lapland vakantie het bijzondere en beeldschone landschap van Lapland beter te ontdekken, maar het is ook een hele leuke en actieve activiteit.

#3 BEZOEK EEN RENDIEREN FARM IN LAPLAND

Op de sneeuwscooter maak je eerst een mooie tocht voordat je aankomt in een vallei waar een rendieren farm gevestigd is. Klinkt al leuk toch? Deze activiteit tijdens je vakantie in Lapland kan echt niet ontbreken. Deze bijzonder mooie dieren zijn de iets wat koude tocht op de sneeuwscooter (je mag zelf rijden!) zeker waard en het is nog leuker dat je ze bij aankomst voer mag geven waardoor je (als je geluk hebt) ook wat leuke foto’s kan schieten.

De locale bevolking die met liefde voor deze dieren zorgen vertellen je met veel passie over het leven op de rendieren farm en zorgen voor een mooi warm vuur en lekkere warme drankjes om bij op te warmen.

#4 MAAK VEEL WANDELINGEN TIJDENS DEZE SNEEUWVAKANTIE

Als je een wandelliefhebber bent dan kan je, je geluk niet op met deze vakantiebestemming. In de winter is Lapland een sprookje qua omgeving en door eindeloos veel wandelingen te maken ontdek je steeds weer een nieuw mooi gedeelte van deze witte wereld. Geloof mij; ik heb nog nooit zo vaak “Kijk nou wat mooi!” gezegd op een vakantie als tijdens deze week in Lapland.

TIP: pak je goed in en ga ook in de avond op pad. Blijf wel op de verlichte routes zodat je niet verdwaald raakt, maar de stilte van deze omgeving is ontzettend rustgevend. Kan je daarna lekker opwarmen in de sauna!

#5 SPOT HET NOORDER LICHT – VAKANTIE ACTIVITEIT MUSTHAVE!

De vraag die iedereen mij stelt op dit moment? “Heb je het Noorder Licht gezien?!” Het blijft ook een fascinerend fenomeen dat de lucht in Lapland (als je geluk hebt!) een prachtige andere kleur kan aannemen. Gelukkig kan ik zeggen dat wij inderdaad het Noorder Licht hebben gezien, maar door de felle maan (schaduwen van de bomen in de avond) was het niet super goed te zien.

Er zijn verschillende vakantie activiteiten die je kan boeken waarbij je op excursie gaat om het Noorder Licht te zoeken. Compleet met scootertocht, wandeltocht en een warm kampvuur. Trek er dus lekker romantisch op uit samen, want deze unieke ervaring is veel te leuk om niet samen te beleven.


WAAR TE VERBLIJVEN IN LAPLAND?

Wij verbleven tijdens onze Lapland vakantie in het plaatsje Luosto en dit kan ik je ook zeker aanraden! Daarnaast kan je heel eenvoudig via Booking (bekijk de opties in Luosto!) opzoek gaan naar een leuk hotel, want er zijn natuurlijk heel veel opties.

Boek je excursies van te voren, want vol = vol. Je hoeft je vaak niet druk te maken over de weersvoorspellingen, want de meeste reisorganisaties houden dit strak in de gaten en plannen jouw activiteiten in op de dagen waarop de beste weersverwachtingen zijn.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben dan kun je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen.


Ben jij wel eens naar Lapland geweest?

Bekijk ook mijn favoriete Happy & Healthy musthaves. 

Pin It on Pinterest

Share This