Je huis is jouw plek. De plek waar je tot rust komt, waar je tijd voor jezelf kan vrijmaken of die je juist deelt met geliefde. Kortom: het is ontzettend belangrijk dat jij je hier op je gemak voelt en dat je kan genieten van jouw veilige thuishaven. Mocht je nu denken: mijn huis kan wel wat meer sfeer gebruiken, dan heb ik een aantal leuke tips voor je. Je kan namelijk heel eenvoudig meer sfeer in huis creëren met slechts een paar kleine veranderingen of aankopen. Ik hoop je met dit artikel te kunnen inspireren om te investeren in de plek die jij ‘thuis’ noemt.


Meer sfeer in huis om extra van te genieten

Persoonlijk is mijn thuis mijn favoriete plek om te zijn. Ik hecht er dan ook veel waarde aan dat de verschillende ruimtes in ons huis een fijne sfeer uitstralen. Een sfeer die inspireert, rust uitstraalt en waardoor het gezellig is. Het gevoel waardoor ik elke keer denk: ‘ah, het is zo fijn om lekker thuis te zijn’. Doordat ik hier zoveel waarde aan hecht heb ik een paar trucjes ontdekt die ik toepas om meer sfeer in huis te creëren. En no worries: dit zijn geen dure aankopen of grote veranderingen in het interieur die ik hiervoor toepas.

Originele foto van Desenio

1. Haal verse bloemen planten in huis

Een ruimte gaat hierdoor leven. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat er in een huis geleefd kan worden en dat er leven is. Haal verse bloemen voor jezelf in huis en maak hier verschillende kleine bosjes van. Plaats deze in kleine vaasjes en verspreid deze door het huis. Zo maak je elke ruimte sfeervoller! Doe hier meer inspiratie op: hoe bloemen en planten leven kunnen geven aan je huis.

2. Werk met verschillende posters en lijsten

Wil je simpelweg meer sfeer in huis creëren? Werk dan met verschillende posters of foto’s in grote en kleine lijsten. Zo kan je bijvoorbeeld via Desenio kiezen uit honderden verschillende posters. Tip: kies een kleurencombinatie die je mooi vindt en aansluit bij de sfeer die jij wilt creëren en sla de posters die hierbij passen op in je ‘favorieten’ lijst. Zo kan je daarna een combinatie maken van posters die mooi bij elkaar passen als geheel. Zo kies ik voor rustgevende en warme tinten en posters die liefde uitstralen, dit is wat ik wil voelen in mijn huis.

* Ik heb hier gekozen voor de volgende posters: Sunrise Illustration poster, Painted Lines No2 poster, Graphic Shapes and Lines No2 poster en Texture Shapes No1 poster

3. Kies voor fijne geuren

Wist je dat bepaalde geuren een positief effect kunnen hebben op je gemoedstoestand? Denk maar eens aan een specifieke geur die je direct mee terug in de tijd neemt. Doet dit je denken aan de fijne momenten thuis toen je klein was of een geur die je doet denken aan een fijne vakantie? Kies voor heerlijke geurkaarsen of essentiële oliën om een heerlijke sfeer in huis te creëren. Tip: ik zet mijn diffuser met een lavendel geur vaak 10 minuten voordat ik ga douchen in de badkamer. Steek een kaarsje aan en dit moment voor mijzelf geeft mij meteen zo’n fijn gevoel!

4. Ga voor een kleurenpalet

Een kleurenpalet is een combinatie van kleuren die mooi bij elkaar passen. Dit kan je ook doen voor je interieur! Vind je het bijvoorbeeld lastig om een rustgevende sfeer te creëren in huis? Bepaal dan welke vier kleuren jij mooi vindt, waar je blij van wordt of een combinatie die je een rustig gevoel geeft. Probeer deze kleuren terug te brengen in je interieur, zo wordt de sfeer in huis een geheel.

5. Maak het persoonlijk

Niet per se gek op een huis vol fotolijsten met persoonlijke foto’s? Dat hoeft ook helemaal niet, maar door persoonlijke tintjes in je interieur te verwerken creëer je wel een fijne sfeer. Zijn er bijvoorbeeld meubels van vroeger die je een opfrisbeurt kan geven en die nu een heel mooi plekje in jouw huis kunnen krijgen? Mooie eye-catchers zoals een sieradendoosje van je oma die mooi staat op de schouw? Een oude vaas die altijd bij je moeder in huis stond die prachtig zou staan met verse bloemen erin? Door persoonlijke items toe te voegen aan je interieur kan je een ruimte meer sfeer geven.


Wat zijn jouw tips om een fijne sfeer in huis te creëren? Laat dit vooral achter in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: 5 tips voor een ontspannen sfeer in de badkamer

Pin It on Pinterest

Share This