Ben jij al een vakantie aan het plannen voor aankomende zomervakantie? Kies bijvoorbeeld voor een roadtrip door Europa! Dit kan je overigens tijdens elk seizoen van het jaar doen. Gebruik dit artikel ter inspiratie om jouw roadtrip door Europa uit te stippelen. Ben je een echte natuurliefhebber? Bezoek dan de meren en watervallen in Slovenië en Kroatië of bezoek de verschillende dorpjes rondom Cinque Terres. Lees vooral verder.


OP ROADTRIP DOOR EUROPA

Met de auto op vakantie door Europa is iets wat veel mensen ondernemen. Er valt in ieder seizoen ontzettend veel te zien en te beleven. Het doel van reizen met de auto door Europa is voor ieder verschillend. Veel landen hebben een goede infrastructuur waardoor het gemakkelijk is om met een auto te reizen. Tevens is het gemakkelijker om op plaatsen te raken waar openbaar vervoer niet komt. Wanneer het lijstje met reisbenodigdheden is gemaakt, krijgt de vakantie al meer gestalte. Het plannen van de reis is zeker handig, om uitgerust en voorbereid op pad te gaan. Van tandenborstel tot aan de verzekeringen, alles moet even op een rijtje worden gezet. Tip: ben je opzoek naar leuke accommodaties? Bekijk dan de woningen van Belvilla.

OOST EUROPA

Europa ligt open om op roadtrip te gaan met een auto. Of het nu om een natuur- of een stedentrip gaat, het is lastig om verveeld te raken. In Tsjechië is er zo voor ieder wat te beleven. Even de stadscultuur van Praag ervaren is ontzettend leuk. Het centrum zit vol met leuke bezienswaardigheden, van winkelen en wandelen langs en over de stadsbruggen tot aan diverse concerten. Maar de natuur van Tsjechië is ook adembenemend en daar kom je met de auto automatisch doorheen. Meren en watervallen in Slovenië en Kroatië zijn een must voor de natuurliefhebbers om een keer te bekijken. Het meer van Bled in Slovenië biedt opties voor actieve vakanties van wandelen tot aan watersport. De schilderachtige omgevingen van Tsjechië, Slovenië en Kroatië horen eigenlijk op ieders verlanglijstje te staan.

Roadtrip door Europa | Kroatië

ZUID EUROPA

Meer in de richting van het zuidwesten van Europa is de omgeving minstens zo prachtig. Van de heerlijke stranden van Barcelona in Spanje en Biarritzin Frankrijk kan men zich daar met de auto heel gemakkelijk tussen stad, strand en andere natuur begeven. Even met de auto de bergen inrijden is ook heerlijk, om vervolgens weer af te koelen in de zee. Stad en natuur liggen daar heel dicht bij elkaar. Zeker is het aan te raden om via de vele restaurantjes en mooie stranden van de Côte d’Azur, door te rijden het mooie Italië in. Cinque Terre is een prachtig natuurpark wat omringd door een aantal dorpjes, gerust aan de roadtrip door Europa toegevoegd mag worden.


REGELS EN VEILIGHEID

Verkeersregels vertonen overeenkomsten maar verschillen zeker per land. De regels van te voren goed bestuderen is zeker belangrijk om ongelukken te voorkomen. Op autoverzekering.nl valt de nodige informatie te vinden voor een passende autoverzekering die zeker belangrijk is wanneer men met de auto door Europa op reis is. Daarbij is dit een 100% onafhankelijke prijsvergelijksite en vind je gegarandeerd de meest goedkoopste autoverzekering van Nederland, voor jouw situatie.


Heb jij al wel eens een roadtrip door Europa gedaan? Deel vooral jouw tips!

Dit artikel is in samenwerking met Overstappen.nl tot stand gekomen
Image credits: Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This