Afgelopen week spotte ik, Marieke van WitWonen.com het mooie Instagram profiel van Merel, wat een fijne plaatjes deelt zij hier en mijn buikje begon al te rammelen. Na direct wat fijne recepten aan mijn kookschrift te hebben toegevoegd zag ik een leuke samenwerking voor ogen. Na een paar mails waren de plannen gesmeed en hebben wij voor onze lieve lezers een artikel geschreven. Super tof want wij moesten allebei even uit ons comfort zone stappen. Merel schreef een mooie blog met haar drie witte interieur favorieten en ik schrijf dit fijne artikel over hoe je meer groen in je woonkamer kunt brengen. Daarom heb ik een mooi DIY projectje voor jullie op papier gezet!


VAN TUIN NAAR WOONKAMER

Wat heb je nodig?

 • 10 medium terracotta potjes
 • Witte krijtverf (van de Gamma of Annie Sloan zijn goed)
 • Witte muurvuller
 • 10 tot 15 plantjes (mini’s)
 • potgrond
 • 6 mm boor
 • 6 mm schroeven met bolle kop
 • 6 mm pluggen
 • plantensproeier

Stappenplan:

 1. Allereerst ben ik op zoek gegaan naar kleine terracotta potjes en mini plantjes. Deze kun je vinden bij ieder tuincentrum. De potjes zijn +/- 40 cent per stuk dus ik heb er nog twee extra meegenomen mocht er tijdens het boren wat sneuvelen.
 2. Terracotta is een mooi kleur maar natuurlijk niet in mijn Wit Wonen interieur dus heb ik de potjes met krijtverf wit gemaakt. Terracotta potjes staan bekend om de gaatjes aan de onderkant, wat ideaal is wanneer je plantjes op het terras of in je tuin hebt hangen maar langs mijn witte muren leek mij het restwater geen goed plan. De gaatjes heb ik gevuld met muurvuller.
 3. Hierna heb ik lover lief aangekeken en heeft hij aan de zijkant van de potjes gaatjes gemaakt met een 6 mm boor.
 4. Na het boren heb ik de potjes nog een tweede verflaag gegeven zodat ze helemaal goed wit zijn.
 5. Daarna heb ik samen met mijn “partner in crime” gaatjes in de muur geboord en de potjes met een 6mm pluggen en schroeven vastgedraaid.
 6. Als laatste heb ik alle plantjes in de potjes gedaan en heb ik ze nog van wat water voorzien, hiervoor heb je wel een plantensproeier nodig.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met dit DIY project. Uiteindelijk worden we toch allemaal heel blij van GROEN in huis?
Laat mij hieronder weten wat je van The Green Wall vindt. Liefs, Marieke

Neem voor meer interieur inspiratie vooral even een kijkje op www.WitWonen.com.


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This