Ga jij binnenkort een weekendje naar Lissabon in Portugal? Dan wil jij vast ook lekker uiteten in Lissabon. Eten is één van de leukste activiteiten tijdens een stedentrip in het buitenland, toch? Locale specialiteiten proeven en in dit geval dus Portugees eten. Met deze hotspots wordt uiteten in Lissabon een feestje. Lees je mee?


HOTSPOTS EN UITETEN IN LISSABON

Lissabon barst van de hotspots. Lees ook het artikel voor 5 x ontbijt hotspots in Lissabon zodat je inspiratie op kan doen waar je het lekkerste kan ontbijten. In elk straatje vind je opnieuw leuke restaurantjes, koffie tentjes, café’s of een terrasje waarop je lekker kan genieten van een glas sangria en het fijne zonnetje. In dit artikel benoemen we niet alleen restaurants waar je typisch en goed Portugees kan eten, maar ook restaurants die ander eten serveren zodat iedereen iets aan dit hotspots in Lissabon artikel heeft.

Ik ben wel benieuwd; waar let jij meestal op wanneer je uiteten gaat op vakantie? De hoeveelheid sterren die het restaurant krijgt, het interieur of de locatie?

Lissabon tips5 X UITETEN IN LISSABON DOE JE HIER:

In Lissabon kan je ontzettend lekker eten, koffie drinken en genieten van locale hapjes. Wist je dat Lissabon bekend staat om zijn Pastéis de Nata? Een zoet (niet te zoet – ik als totaal-niet-zoetekauw vond dit heel lekker) gebakje met een knapperige bodem en zachte vulling. Dit brengt mij meteen bij de eerste hotspot in Lissabon. Heb je pen en papier bij de hand?

1. Probeer de beste Pastéis de Nata.. of is het Pastéis de Belém.

Santa Maria de Belém moet zeker op je lijstje staan om te bezoeken. Deze stad aan de kust ligt op ongeveer 15 minuten met de taxi vanaf Lissabon. Met de Uber is dit heel makkelijk en goedkoop te bereiken. De meeste mensen bezoeken deze kustplaats vanwege het bekende monument Torre de Belém, maar als je er toch bent moet je ook absoluut een bezoekje brengen aan de misschien wel net zo beroemde bakkerij Pastéis de Belém. Rumor has it dat ze hier de lekkerste Pastéis maken en ik heb ze zelf getest; helemaal waar!

2. Alfama Cellar

Verblijf je in Alfama, Lissabon of vind je het leuk om uiteten te gaan in deze buurt? Probeer dan zeker een plekje te reserveren bij het restaurant genaamd Alfama Cellar. Ze hebben hier naast hele lekkere wijn ook meerdere heerlijke, pure en typisch Portugese gerechten. Van verse vis tot grote borrelplanken.

3. Boa Bao

By far mijn favoriete restaurant in Lissabon. Een Aziatisch restaurant met een geweldig interieur, heerlijke cocktails en onwijs lekker eten. Je kan hier terecht voor gerechten met vlees, met vis, vegetarisch of vegan. Probeer vooral een paar van de voorgerechten zoals vegetarische samosas of probeer net als ik de gele curry. Zo onwijs lekker!

4. House of Wonders, Cascais

Tijdens je verblijf in Lissabon is het zeker de moeite waard om (met de trein) een bezoekje te brengen aan het kustplaatsje Cascais. Je kan hier heerlijk een dag op het strand liggen en daarna door de straatjes van Cascais rondlopen. Sluit de stranddag af met een groot glas huisgemaakte sangria (serieus de lekkerste sangria!) op het dakterras van het restaurant / cafe House of Wonders. Bestel hier een of meerdere heerlijke gerechten bij.

5. Time Out Market

Wil je uiteten in Lissabon, maar wil je ook graag meerdere maaltijd tegelijkertijd proeven? Dan zijn de grote roodmarkten in deze stad zeker een aanrader. De Time-Out market is daar een van en hier heb je aan keuze meer dan genoeg. Zo bestelde wij een tonijn steak met zoete aardappel, een tonijn burger en verse zalm met een puree van bloemkool. Onwijs lekker. Neem zeker een kijkje!

Bekijk hier alle REIS / VAKANTIE artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This