Laat de voorpret beginnen! Hoewel het nog even duurt voordat mijn vriend en ik aan deze mooie vakantie kunnen beginnen, wil ik het plezier van een vakantie uitzoeken en een route uitstippelen natuurlijk met jullie delen. Ik kreeg veel vragen over onze reisplannen naar Puglia in Italië: welke steden we gaan bezoeken, waar de leukste strandjes liggen en welke stops je allemaal onderweg kan maken. Het leek mij een goed idee om de antwoorden op al deze vragen te verzamelen in een artikel vol tips. Leest wel zo fijn, toch? Dit is een van mijn grootste passies in het leven: de schoonheid van de wereld om mij heen ontdekken. En ik denk dat vele van jullie deze liefde met mij delen! Lees je mee?


Vakantie route door Puglia in Italië voor 14 dagen

Ik hoop je met dit artikel te kunnen inspireren om na te denken over een rondreis door Puglia, dit ligt in het zuiden van Italië. Mocht je al plannen hebben om dit mooie gedeelte te bezoeken, dan hoop ik je te helpen om de vakantie route verder uit te stippelen. Ik deel welke route wij zullen afleggen, waar we verblijven en welke leuke steden, standjes en stops onderweg je kan bezoeken vanaf deze plekken. Veel voorpret toegewenst! 

Het zal niemand zijn ontgaan dat Italië momenteel hard is getroffen door het Corona virus. Even twijfelde ik om dit artikel online te plaatsen, maar zoals je ziet heb ik dit besloten wel te doen. Waarom? Juist in deze tijd houd ik dit prachtige land en de inwoners in mijn hart en zodra deze zorgelijke tijd voorbij is hoop ik dat we deze liefde kunnen tonen door deze mooie plek weer te bezoeken. Boek dan vooral jouw last minute naar Italië en laten we weer mooie plannen voor de toekomst maken.

Route: Amsterdam – Bari (vliegveld) – Ostuni – Lecce – Martina Franca – Bari – Amsterdam 

Begin en eindbestemming: Bari (vliegveld)

Vanuit Amsterdam vliegen we op Bari en zo keren we ook weer terug na 14 dagen in Italië. Je kan er eventueel ook voor kiezen om op Bari te vliegen en terug te vliegen vanaf het vliegveld in Brindisi, dit ligt zuidelijker. De vakantie route die wij door Puglia hebben uitgestippeld loopt dus eigenlijk in een rondje. Na aankomst in Bari zijn we van plan de huurauto op te halen en door te rijden naar Ostuni, onze eerste verblijfplaats.

Stops onderweg: op de route vanaf Bari naar Ostuni kan je een leuke stop in het dorpje Polignano a Mare maken. Of maak hier je eerste overnachting van!

Vakantie route door Puglia, Italië | De leukste steden, strandjes en stops

Eerste bestemming: Ostuni

De eerste vijf dagen zullen we in een leuke Airbnb in Ostuni verblijven. Ostuni staat ook wel bekend als het ‘witte stadje’ en deze reputatie hooghouden is belangrijk voor de inwoners. Met deze reden kalken zij elk jaar opnieuw hun huis en dat resulteert in prachtige plaatjes! Witte huisjes, knusse straatjes en pittoreske pleintjes, het is magisch om hier een paar dagen te vertoeven.

Stops vanuit Ostuni: vanuit dit kleine stadje kan je gemakkelijk met de auto de omgeving verkennen. Zo rijd je eenvoudig naar o.a. Polignano a Mare en Monopoli.

Tweede bestemming: Lecce

Vanuit Ostuni rijden we in een uurtje naar Lecce. Deze plek staat bekend om zijn gezelligheid en prachtige uitstraling! Lecce is daarnaast een perfecte uitvalsbasis om het zuidelijke puntje van Puglia te ontdekken. Langs de kust vind je vele prachtige baaien en strandjes met helderblauw water. Bezoek bijvoorbeeld Torre dell’Orso, Torre Lapillo of Punta Prosciutto.

Stops vanuit Ostuni: vanuit Lecce zijn er vele andere stadjes waar je met de auto zo naartoe rijdt. Bezoek bijvoorbeeld Otranto, dit ligt aan de kust en heeft een hele indrukwekkende uitstraling. Twee van de geliefde bezienswaardigheden daar zijn het kasteel en de kathedraal. Wil je wat grotere steden bezoeken? Aan de rechterkant van Lecce vind je Brindisi en door meer naar het zuiden te rijden (links op de kaart vanaf Lecce) heb je de mogelijkheid om Gallipoli te bezoeken.

Vakantie route door Puglia, Italië | De leukste steden, strandjes en stops

Derde bestemming: Martina Franca

Na een paar dagen in Lecce rijden we weer een stukje omhoog en vertoeven we de komende dagen in het binnenland. Onze derde en daarmee laatste bestemming is Martina Franca. We kiezen ervoor om voor deze plek een fijne airbnb te huren met een zwembad. Heerlijk om een paar dagen in te plannen om helemaal tot rust te komen. Vanuit Martina Franca kan je het prachtige binnenland van Puglia verkennen, maar ook de stad zelf ziet er romantisch en pittoresk uit. Na een paar dagen in Martina Franca rijden we terug naar Bari waar we een nachtje in een hotel naast het vliegveld boeken. Zo kunnen we de ochtend zelf meteen de auto inleveren en op onze vlucht retour naar Amsterdam stappen!

Stops vanuit Martina Franca: het is een stukje rijden, – en hopelijk helemaal de moeite waard – maar op 75 km afstand vind je de unieke stad Matera. Dit is een van de oudste steden ter wereld en een van de eerste plaatsen waar mensen zich in Italië in de prehistorie vestigden. Deze mooie stad staat vooral ook bekend om zijn grotwoningen, die ook ‘Sassi’ worden genoemd.


Deel jij dezelfde liefde voor de prachtige wereld om ons heen?
Vertel vooral wat jouw plannen zijn voor een volgende vakantie!

*Dit artikel is in samenwerking met KRAS reizen geschreven.

Pin It on Pinterest

Share This