Een weekje naar Duitsland of Oostenrijk met je hele familie, het gezin of met vrienden is natuurlijk ultiem genieten. Op skivakantie gaan in de winter is dan ook helemaal booming. Sommige mensen komen helemaal tot rust op de piste zelf, anderen moeten zich er volledig voor inspannen en levert het juist meer stress op. En wees eerlijk; wat is er nu fijner dan een wellness momentje, na een dag in de kou? Of je het liefst de hele dag op de ski’s staat of juist dol bent op de sauna; dit zijn dé tips voor wellness op skivakantie.


Waarom wellness?

Naast dat wellness erg ontspannend werkt, is het ook heel goed voor je lichaam en geest na het skiën. Een dag op de piste kan namelijk erg vermoeiend zijn. Zowel voor beginners als ervaren skiërs of snowboarders vergt de sport veel energie. Een dagje of avondje wellness kan dus erg voordelig zijn na het sporten. Ten eerste kunnen verschillende wellness faciliteiten je spieren helpen met herstellen. Door de warmte van bijvoorbeeld een sauna, herstellen je spieren sneller. Skiën of snowboarden gaat ook niet altijd zonder slag of stoot. De kans is groot dat je wel eens gevallen bent. Bij deze blauwe plekken en eventuele stijve gewrichten, kan een massage de klachten verminderen. En na zo’n wellness moment, zul je zo ontspannen zijn dat je die avond heerlijk kunt slapen, waardoor je de volgende dag weer fris en fruitig op de piste staat.

Bestemmingen voor wellness en wintersport

Er zijn verschillende bestemmingen waar je heen kunt als je een wintersportvakantie wil vol sport en inspanning. Vooral in Oostenrijk kun je hiervoor goed terecht. Zo kun je op wintersport in het skigebied Flachua. Hoewel dit een klein dorp is, staat het bekend om het wereldkampioenschap skiën dat er jaarlijks wordt gehouden. Skiliefhebbers kunnen hier dus heel goed terecht. Vooral de après-ski is hier altijd erg gezellig, maar ook kun je gemakkelijk naar omliggende dorpen. Flachau ligt namelijk erg centraal. Hier zijn dan ook genoeg wellnesshotels waar je de ontspanning kunt opzoeken tijdens je skivakantie.

Een plek waar wellness centraal staat, is Bad Kleinkirchheim in Karinthië. Er komen jaarlijks vele toeristen op dit Oostenrijkse gebied af, in verband met de warmwaterbronnen in het dorp. Als je op zoek bent naar een bestemming voor een luxe weekje wintersport, is dit dus de place to be. Liever naar Frankrijk? Monêtier-les-Bains is namelijk een plek die al sinds de tijd van de Romeinen populair is door zijn warmwaterbronnen. Naast dat dit skigebied erg mooi is, is het dus ook voor de wellness de moeite waard.


Dit artikel vind je wellicht ook interessant: Deze 3 kruiden zijn natuurlijke rustgevers

In samenwerking met Seeders geschreven.

Pin It on Pinterest

Share This