De laatste tijd ben ik steeds meer als een fangirl interieur inspiratie aan het pinnen op mijn ‘gezond wonen’ Pinterestbord. Het gaat me daarbij niet alleen om de green accessories die je in je huis kan verwerken (love it!), maar ook op de manier waarop je jouw huis door middel van planten etc ook daadwerkelijker gezond kan maken. Groen wonen. Wist je dat er manieren zijn om te zorgen dat je beter slaapt door het aanschaffen van bepaalde planten? I’ll tell you more about it. 


5 X GROEN WONEN

DEZE PLANTEN DOEN WONDEREN VOOR JOUW GEZONDHEID

Heb jij planten in je huis? Ik heb gemerkt dat dit het ene jaar wel ‘in’ is en dan juist weer ‘uit’ is. Los van het feit dat wat plantjes in het huis leuk kunnen staan kunnen ze ook een hele positieve bijdrage hebben op jouw gezondheid en dat van jouw gezin. Door de vier planten hieronder aan te schaffen zorg je ervoor dat de kwaliteit van de lucht verbeterd waardoor je minder schadelijke stoffen inademt, beter slaapt en je, je overdag beter kan concentreren en productiever bent. Niet niks he? Gezond leven gaat verder dan alleen gezond eten.

BETER ADEMEN DOOR ALOË VERA

Is er iets waar deze plant niet goed voor is? De geneeskrachtige werking van deze groene vetplant (die bijna geen verzorging nodig heeft) is verwerkt in drankjes, gezicht smeerseltjes of zelfs in een goede conditionair voor je haar. Daarnaast kan deze plant ook een hele positieve werking hebben op de kwaliteit van de lucht in jouw huis en dan vooral op de zuurstof. Na zonsondergang voorziet deze groene vriend jou namelijk van meer zuurstof. Vooral tijdens het slapen is dit dus heel gunstig. Groen wonen. Wist jij dat Aloë Vera chemische deeltjes uit de lucht ontrekt? Wist ik ook niet!

BETER SLAPEN DOOR LAFENDEL

Deze plant is niet alleen mooi voor het oog met haar paarse kleuren, maar heeft ook nog andere voordelen! Wanneer je deze plant (gedroogd) in de slaapkamer hebt staan kan dit een rustgevend en kalmerend effect hebben op jouw mood. Het kan er dus aan bijdragen dat je lekker snel of makkelijker in slaap valt.

DE LEPELPLANT VOOR ZUIVERE LUCHT

Het ideale aan deze plant is dat hij heel makkelijk te onderhouden is dus mocht je nou geen groente vingers hebben en al heel wat planten versleten hebben (or is it just me? #guilty) dan is dit misschien wat voor jou. De lepelplant staat er om bekend dat hij bijdraagt aan de kwaliteit van de lucht doordat hij een luchtzuiverend effect heeft.

MEER RUST DOOR DE VARE EN GROEN WONEN

Dit was vroeger echt by-far mijn favoriete plant om in huis te hebben. Geef toe; het staat toch gewoon prachtig? Je hebt de varen is veel verschillende soorten en het is een uiterst geschikte kamerplant. De varen heeft als kracht dat hij de lucht filtert waardoor jij dus minder vervuilde lucht in ademt. Daarnaast staat de varen er om bekend om de ruimte in jouw huis een instant rustgevende vibe te geven. Zo richt je jouw woning rustgevend in. 


Hecht jij waarde aan groen wonen?
Tip: geen zin om te slepen met planten over straat? Ik kwam de superhandig website van Plantje.nl tegen.
Misschien wat voor jou!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This