Hi,
Mijn naam is Merel Teunis, het gezicht achter Healthy Wanderlust en auteur van het boek ‘Self Love Talk’. De vraag: ‘En, wat doe jij in het leven?’ vind ik altijd lastig te beantwoorden. Ik ben zelfliefde expert, online ondernemer, content creator, schrijfster, auteur, pedagoog en online coach. Een aardige mond vol dus. Al hebben al deze werkzaamheden wel één ding met elkaar gemeen: zelfliefde.

IN 6 STAPPEN
Ik vertel je graag meer over mezelf en wat ik voor jou kan betekenen.

“Zelfliefde is niet zweverig, het is vooral praktisch en krachtig”

STAP 1: In een notendop

  • Ik ben in 1990 geboren in Diemen en momenteel heb ik het geluk dat ik elke dag thuis kom in Amsterdam, waar ik samen met mijn grote liefde en twee katten woon.
  • Studeerde in 2012 af als pedagoog en in 2015 startte ik met Healthy Wanderlust.
  • Op 29 oktober ’19 verschijnt mijn boek Self Love Talk (over dromen die uitkomen gesproken!)
  • Ik heb een ongeremde passie voor het onderwerp: zelfliefde.
  • Daarnaast sta ik bekend als ‘foodie’, blader vooral door alle recepten heen.

Iets meer achtergrondinformatie: waar komt deze passie vandaan?

In 2012 studeerde ik af als Pedagoog: ik was gezond, had alle vrijheid om mijn toekomst vorm te geven, een drive om hard te werken en veel te leren en je zou denken: de mogelijkheid om volop te genieten van het leven. Toch zag de realiteit er anders uit. Een jaar later, in 2013, zat ik op de stoel bij een coach. Ik had hulp nodig. Dus zat ik daar vrijwillig, want hoe ik van de onrust in mijn hoofd en lijf en het ongelukkige gevoel kon afkomen wist ik niet. Hoe ik de enorme snelheid van het leven kon bijhouden en aan alle verwachtingen kon voldoen was net zo’n grote vraag. Met een rugzak vol burn-out klachten, het onvermogen om stil te staan bij mijn eigen emoties en wat-moet-ik-nou-in-het-leven twijfels ging ik aan de slag, met mezelf.

Deze periode was frustrerend en ik was hard voor mezelf, want ik was het typje ik-doe-het-zelf-wel (één van de eerste woordjes die ik als kind kon uitspreken waren ‘ikke doen’, dus dat zat er al vroeg in). Niks mis mee, deze mentaliteit heeft me ook veel gebracht, maar het zat mij op dat moment flink in de weg. Het zorgde ervoor dat ik niet snel om hulp vroeg en ik mijn emoties niet echt durfde te tonen. Niet aan anderen en zelfs niet aan mezelf. Combineer deze sterke wil met de bewijsdrang om vooral een sterk en vrolijk persoon te zijn (ook op dagen waarop ik mij absoluut niet zo voelde) en je hebt een koppige combinatie.

Een van de eerste lessen die tijdens de gesprekken met mijn coach indruk maakte was: je bent zelf grotendeels verantwoordelijk voor hoe je je nu voelt en hoe je je leven nu leeft. Ik kon daar tegen vechten, in de slachtofferrol kruipen of anderen de schuld geven, maar dat bracht me natuurlijk helemaal niks. Dat moest dus anders, want niet alleen hield ik mezelf hierdoor klein en zat ik mezelf in de weg, deze manier van denken – mijn mindset – ging mij ook absoluut niet helpen om gelukkiger en gezonder te zijn of om te groeien. Zo begon mijn zoektocht naar –dat wat ik nu – zelfliefde noem. Een Zelfliefde Mindset die ik iedereen zou gunnen. 

STAP 2: Zelfliefde expert

Was er maar een opleiding waar je kan leren hoe je liefdevoller met jezelf kan omgaan, hoe je je eigen innerlijke kracht met zelfcompassie kan vergroten en waar je kennis kan opdoen over kwetsbaarheid, zorgen voor jezelf en hoe je meer voor je eigen welzijn kan kiezen. Voor je eigen behoeftes, verlangens en dromen. Was daar maar een opleiding voor dacht ik, was zelfliefde maar een vak op school. Het is er niet en dat heeft er juist voor gezorgd dat het mijn missie is om het onderwerp zelfliefde meer bespreekbaar te maken (van het stoffige en zweverige imago af te helpen) en alle kennis, handvatten en tips om te zetten naar bruikbare informatie.

Dat is de reden waarom ik de methode ‘Zelfliefde Mindset’ heb ontwikkeld, zodat iedereen gelukkiger, gezonder en krachtiger in het leven kan staat. Zonder strenge regels, restricties en hard voor jezelf zijn. Zodat je kan leren dat kiezen voor jezelf niet egoïstisch is, maar noodzakelijk en ontzettend waardevol.

 

“Je mindset bepaalt alles in het leven”

STAP 3: Waar kom je mij tegen?

 Dagelijks zet ik mij als zelfliefde expert vol passie in om jou en andere vrouwen te inspireren om te investeren in jezelf en prioriteit te geven aan je eigen geluk, gezondheid en groei. Ik geloof dat alles begint bij je mindset. Ik besef mij dat dit een harde uitspraak is. Het begon zelf ook allemaal bij mijn mindset. Hier vertel ik je nog meer over bij stap 6.

 Je kan mij dagelijks online vinden. Via nieuwe artikelen en recepten hoop ik je dagelijks te inspireren om beter voor jezelf te zorgen. Dit doe ik ook via mijn ‘Self Love Talk’ podcast kanaal, waar ik ook regelmatig andere inspirerende mensen interview. Ook op social media ben ik te vinden, ik neem je mee in mijn leven via Instagram. Daarnaast ben ik aanwezig als spreker op evenementen waar ik Self Love Talks geef. Als online content creator ontwikkel ik waardevolle content voor opdrachtgevers en deze afwisseling in mijn werk maakt mij een gelukkig mens!

STAP 4: Wat kan ik voor jou betekenen?

 Ik hoop dat ik je mag inspireren en mijn kennis en tips met je mag delen. Dat doe ik grotendeels met veel waardevolle gratis content, zoals de artikelen, recepten, gratis nieuwsbrief (schrijf je hier in), podcasts of de gratis zelfliefde planner (download die hier). Als online coach bied ik krachtige online programma’s aan. Al deze trainingen zijn onderdeel van de Zelfliefde Mindset en bieden jou de mogelijkheid om te investeren in jezelf, in zelfliefde, in je eigen kracht en in een gelukkiger en gezonder leven. Ik help je hier
met alle liefde bij!

STAP 5: 6 dingen waar ik in geloof

N

De belangrijkste relatie in het leven is de relatie met jezelf.

N

Het begint allemaal bij je mindset, investeer hierin.

N

Zorgen voor jezelf is net zo belangrijk als alle andere items op je to-do lijst.

N

De manier waarop je met jezelf communiceert bepaalt hoe gelukkig je bent en hoe sterk je in je schoenen staat

N

ZELFKennis over dat wat je kwetsbaar maakt is wat je kracht geeft.

N

Investeer je in jezelf EN groei je als persoon? dan straalt dit uit naar je omgeving.

STAP 6: Mijn methode voor een gelukkiger leven

De afgelopen jaren verdiepte ik mij in talloze zelfhulpboeken, woonde ik vele trainingen en lezingen bij, las ik alles wat ik kon vinden over zelfliefde, zelfcompassie en zelfacceptatie en ontdekte ik hoe ik als Pedagoog anderen kon begeleiden op dit gebied. Ik vroeg mij regelmatig af waarom hier niet meer over te vinden was online en waarom hier geen les in werd gegeven? Ik besloot in 2015 het platform Healthy Wanderlust op te richten om mijn kennis te kunnen delen. Ik voelde de behoefte om al mijn kennis te bundelen en te delen, daarom ontwikkelde ik de Zelfliefde Mindset methode. Als online coach zet ik mij in om andere vrouwen hier meer over te leren.

Dit doe ik door het aanbieden van mijn online trainingen. Dit zijn verschillende online programma’s die aansluiten bij de elementen van een Zelfliefde Mindset. Je kan de online programma’s los van elkaar volgen, maar ook gebruik maken van de Mix ‘nd Match aanbiedingen (vanaf Q1 2020!). De programma’s kunnen elkaar namelijk ontzettend versterken en je helpen de Zelfliefde Mindset compleet eigen te maken. Houd je het liever simpel? Dat kan ik ook begrijpen. Dat is precies de reden waarom je de programma’s ook los kan volgen, zo kan je precies leren waar jij behoefte aan hebt!

Klinkt dit interessant?

Lees hier meer over mijn methode ‘Zelfliefde Mindset’.

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This