Hi, ik ben Merel Teunis. Het gezicht achter Healthy Wanderlust en auteur van het boek ‘Self Love Talk’. De vraag: ‘En, wat doe jij in het leven?’ vind ik altijd lastig te beantwoorden. Ik ben zelfliefde specialist en coach, pedagoog, spreker, content creator en schrijfster. Een aardige mond vol dus. Al hebben al deze werkzaamheden één ding met elkaar gemeen: zelfliefde.

IN 6 STAPPEN
Ik vertel je graag meer over mezelf en wat ik voor jou kan betekenen.

“Zelfliefde is niet zweverig, het is vooral praktisch en krachtig”

Stap 1: in een notendop

  • Ik ben in 1990 geboren in Diemen en momenteel heb ik het geluk dat ik elke dag thuis kom in Amsterdam, waar ik samen met mijn grote liefde en twee katten woon.
  • Studeerde in 2012 af als pedagoog en in 2015 startte ik met Healthy Wanderlust.
  • Op oktober 2019 verscheen mijn boek Self Love Talk.
  • Ik heb een ongeremde passie voor het onderwerp: zelfliefde.
  • Daarnaast sta ik bekend als ‘foodie’, blader vooral door alle recepten heen.

Stap 2: iets meer achtergrond informatie

In 2012 studeerde ik af als Pedagoog: ik was gezond, had alle vrijheid om mijn toekomst vorm te geven, een drive om te werken en te leren en je zou denken: de mogelijkheid om volop te genieten van het leven. Toch zag de realiteit er anders uit.

Een jaar later zat ik op de stoel bij een coach. Ik had hulp nodig. Hoe ik van de onrust in mijn hoofd en lijf en het ongelukkige gevoel kon afkomen wist ik niet. Hoe ik de snelheid van het leven kon bijhouden en aan alle verwachtingen kon voldoen was net zo’n grote vraag. Met een rugzak vol burn-out klachten, het onvermogen om stil te staan bij mijn eigen emoties en wat-moet-ik-nou-in-het-leven twijfels ging ik aan de slag, met mezelf.

Deze periode was frustrerend en ik was hard voor mezelf, ik was het typje ik-doe-het-zelf-welDeze mentaliteit heeft me veel gebracht, maar het zat mij op dat moment flink in de weg. Het zorgde ervoor dat ik niet snel om hulp vroeg en ik mijn emoties niet durfde te tonen. Combineer deze sterke wil met de bewijsdrang om een sterk en vrolijk persoon te zijn en je hebt een koppige combinatie.

Een van de lessen die ik leerde: je bent zelf grotendeels verantwoordelijk voor hoe je je nu voelt en hoe je je leven nu leeft. Ik kon daar tegen vechten, in de slachtofferrol kruipen of anderen de schuld geven, maar dat bracht me natuurlijk helemaal niks. Ik hield mezelf klein en deze manier van denken – mijn mindset – ging mij ook absoluut niet helpen om gelukkiger en gezonder te zijn. Zo begon mijn zoektocht naar zelfliefde en bouwde ik aan een krachtige Zelfliefde Mindset. Ik ben gelukkiger en voel mij krachtiger dan ooit en dit gun ik jou ook!

 

Stap 3: zelfliefde specialist en coach

Leerde je het maar op school. Om liefdevol met jezelf te communiceren, om te bouwen aan een krachtige mindset of hoe je de regie pakt over het leven dat jij echt wilt leven.

Was zelfliefde maar een vak op school. Het is mijn missie is om anderen te inspireren en te begeleiden om te investeren in zelfliefde en om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Ik gun het elke vrouw om de regie over haar leven en dromen te pakken. Zelfliefde is de juiste basis voor een gelukkig leven. Als coach inspireer en begeleid ik anderen om de Zelfliefde Mindset te ontwikkelen. Om gelukkiger, gezonder en krachtiger in het leven te staan.

“Je mindset bepaalt alles in het leven”

Stap 4: waar kom je mij tegen?

Je kan mij dagelijks online vinden. Als content creator deel ik artikelen en recepten die je hopelijk inspireren om te bouwen aan een liefdevolle levensstijl. Elke twee weken staat er een nieuwe Self Love Talk podcast voor je klaar en natuurlijk geef ik je via Instagram graag een kijkje in mijn leven en  hier deel ik tips, tools en inzichten op het gebied van geluk, gezondheid en persoonlijke groei. 

Stap 6: waar ik in geloof

N

De belangrijkste relatie in het leven is de relatie met jezelf.

N

Het begint allemaal bij je mindset, investeer hierin.

N

Zorgen voor jezelf is net zo belangrijk als alle andere items op je to-do lijst.

N

De manier waarop je met jezelf communiceert bepaalt hoe gelukkig en krachtig je je voelt

N

ZELFKennis over dat wat je kwetsbaar maakt is wat je kracht geeft.

N

Investeer je in jezelf EN groei je als persoon? dan straalt dit uit naar je omgeving.

Pin It on Pinterest

Share This