Write from your heart. Dat doe ik dus het liefste. Gewoon gaan zitten, laptopje op schoot en lekker schrijven. Vandaag wil ik wat persoonlijks met jullie delen en stiekem hoop ik dat jullie dit ook met mij willen delen. Kennen jullie die verhalen van oudere mensen waarin ze hun tips voor een gelukkig leven geven? Ontzettend inspirerend om te horen wat zij in hun bestaan op deze wereld geleerd hebben. Natuurlijk hoef je geen 90 jaar oud te zijn om al wat wijze levenslessen met je mee te dragen. In mijn 27 jaar op deze wereld wil ik mijn 5 meest waardevolle en belangrijkste levenslessen met jullie delen. Herken jij één van deze life lessons?


MIJN 5 BELANGRIJKSTE LEVENSLESSEN

1. Het maakt ECHT niet uit wat andere denken.

Soms kan dit zo negatief en arrogant klinken, maar zo zie ik dit totaal niet. Zo bedoel ik het echter WEL echt. Toen ik begin 20 was kon ik mezelf hier nog wel eens druk om maken. Vind iedereen mij wel aardig, stel ik niemand teleur, hoe denkt diegene dan over mij? Vandaag zeg ik: who cares? Leef je leven zoals jij dit wil en wat andere daarvan denken is bijzaak. Nu bedoel ik natuurlijk niet: wees een onaardige trut en lekker boeiend wat andere hiervan denken. Hiermee bedoel ik: iedereen zal ALTIJD, maar dan ook echt altijd wel iets vinden. Dus volg je eigen pad, doe wat je zelf leuk vindt en vul je leven met jouw interesses, verlangens en behoeftes en maak je alsjeblieft niet druk over wat andere hiervan vinden.

2. Leef voor jezelf.

Hierboven schreef ik er al over. Wat ik in mijn 27 jaar op deze aardbol vooral geleerd heb en waar ik veel waarde aan hecht is het leven van mijn leven op de manier dat ik wil. Echt één van mijn belangrijkste levenslessen Hoe ik mij vroeger nog best kon laten beïnvloeden door de meningen van andere zo probeer ik mij hier nu echt niks meer van aan te trekken. Volg je hart en doe wat goed voelt voor jou. Dit is de manier om gelukkig te zijn met jezelf en met hoe jouw dagen eruit zien. Wil je vrijdag avond op de bank zitten met een kop thee terwijl de rest van je vrienden aan het feesten zijn in de stad; DOEN! Wil jij op schilderles terwijl jou familie dit maar suf vindt? DOEN! En zo kan ik nog wel even door gaan. Doe waar jij gelukkig van wordt.  

3. Liever een aantal hele goede vrienden dan een heleboel ‘vrienden’.  

Echt, ik bof ZO met de mensen die ik in mijn leven heb. Deze lievelingsmensen zijn mij zoveel waard en ik hoop altijd maar dat ze dit ook weten. Wat ik geleerd heb is dat naarmate je ouder wordt ook vriendschappen (die je misschien al heel lang hebt) veranderen en soms verdwijnen. Dit is oke. Wat ik ook geleerd heb is dat je veel beter kan investeren in een aantal echte vriendschappen in je leven dan in een heleboel halve vriendschappen. Die mensen waarvan je weet dat je ze midden in de nacht kan bellen en ze ervoor je zullen zijn. Keer op keer op keer. Daar heb je er maar een paar van nodig.  

4. Geloof in je eigen dromen.

Want wie gaat het anders doen? Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Believe you me, ik werk hier ook elke dag hard aan. Iemand zei een aantal jaar geleden tegen mij: hoe zonde is het dat jij je eigen krachten, creativiteit en dromen onderdrukt door hier niet volop in te geloven? Uhm, best wel zonde inderdaad. Geloof in jouw eigen dromen en vergelijk jezelf niet met andere. Laat je inspireren door de krachten van andere. Laat je niet tegenhouden door alle beren die je (heel makkelijk) op de weg ziet, maar denk in kansen en ga ervoor. Echt, als jij jezelf deze ruimte niet gunt dan weerhou je jezelf van zoveel plezier en ervaringen.

5. Kies voor positiviteit.  

Dit is niet een makkelijke voor mij geweest. Dat terwijl ik mezelf toch als een aardig glas-half-vol-persoon zie en altijd heb gezien. Positief en dankbaar in het leven staan is echt een game-changer. Een tijd geleden las ik het boek The Secret” en vele van jullie zullen hier misschien wel bekend mee zijn. Bij mij ging er echt een lampje branden: ja, ja, ja, dit is hoe ik van nature zou kunnen denken als ik het negatieve in mijn leven niet meer toe zou laten.

Ik heb geleerd dat ik ontzettend gevoelig ben voor mijn eigen gedachtes en de vibe van andere mensen. Focus je op jouw eigen positieve gedachtes, focus je op kansen, op succes, op je dromen en passie en handel hierna. Je zal merken dat deze positiviteit en dankbaarheid alleen maar goede dingen (veranderingen) met zich mee zal brengen. 

 Ps. Een van de belangrijkste levenslessen van mij opa?
“Haast is nooit ergens goed voor!”
Oh, oh, wat had deze man gelijk. Denk ik elke keer weer als ik door mij te haasten een fout maak. Maar dat terzijde 😉 


Wat zijn jouw belangrijkste levenslessen?

 Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This