Ja, ik weet heel goed hoe je voor jezelf moet zorgen. Ja, ik weet heel goed waarom gezond eten zo belangrijk is. Ja, ik weet heel goed dat ik mijn advies voor jou net zo hard zou moeten opvolgen. Nee, dat doe ik allemaal niet. Dus ben ik dan wel eerlijk naar jullie toe? Hou ik jullie niet voor de gek door constant de ‘mooiste’ adviezen te delen, maar dit zelf niet toe te passen? Dit moest anders.


BEN IK WEL EERLIJK TEGEN JULLIE?

Laat ik maar even HEEL erg eerlijk tegen jullie zijn. Hoe erg ik ook kan genieten van jullie bezoekjes op Healthy Wanderlust (dit zijn er elke dag heel wat en dit is super leuk!) en enorm ik kan genieten van jullie lieve berichtjes en woorden, soms neemt de druk om nieuwe content te creëren het over van het plezier. Met heel veel passie en liefde probeer ik jullie te inspireren om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen en om een gezonde levensstijl te ontwikkelen en te behouden. Dit vind ik ontzettend belangrijk en alles wat ik hierover schrijf en deel is nooit gelogen (geweest). De content die ik op dit gebied met jullie deel zal ik altijd met 100% eerlijkheid met jullie delen. 

Waar ik niet helemaal eerlijk over ben geweest (ook niet perse eerlijk over hoef te zijn natuurlijk) is dat het bij mij ook niet altijd even makkelijk gaat. Dat gezond leven en zo goed mogelijk voor mezelf zorgen echt niet altijd op #1 staat in mijn leven. Dat ik alle gezondheidskwaaltjes van de laatste maanden soms gewoon keihard negeer en aan de kant schuif terwijl ik juist tegen jullie zeg dat het ZO belangrijk is om naar je lichaam te luisteren. 

ZORG IK WEL GOED VOOR MEZELF?

Het grappige is dat ik zo een uur vol zou kunnen praten over HOE je goed voor jezelf zorgt en WAAROM dit zo belangrijk is. Zonder moeite en met veel passie. Ik weet dus dondersgoed hoe je werkt aan een gezond lichaam en een gelukkige mindset, maar AL deze trucjes pas ik veel te weinig toe in mijn eigen leven. Ik zorg niet goed voor mezelf. Zo, dat is eruit. 

Al maanden sta ik op de actiemodus van go, go, go. Gaan en vooral niet stoppen. Mijn drive voor ondernemen en mijn dromen laten uitkomen is ontzettend gegroeid, maar als ik heel eerlijk ben kan deze weg naar “succes” soms ontzettend zwaar aanvoelen. Naast een part-time baan van 28 uur en een part-time studie probeer ik een blog te onderhouden (min. 4 artikelen per week), heb ik een eigen bedrijf opgezet (dat ik probeer te laten groeien), heb ik de ambitie om over een aantal maanden als life coach aan de slag te gaan en probeer ik daarnaast ook nog alle social media kanalen en eindeloze toestroom aan mailtjes bij te houden. Oh en dan probeer ik natuurlijk ook nog te sporten en een leuk sociaal leven los van mijn laptop te hebben. Het is gewoon een beetje veel. 

JE KIEST HIER TOCH ZELF VOOR?

Deze vraag zou jij misschien graag willen stellen nu je deze tekst leest en dat snap ik. Klopt namelijk ook helemaal. Ik kies hier ook zelf voor en het gekke is dat ik alle keuzes die ik heb gemaakt tijdens deze journey zo weer zou maken. Healthy Wanderlust heeft voor mij veel deuren geopend en veel geweldige mensen op mijn pad gebracht die ik anders nooit had ontmoet. 

Healthy Wanderlust begon 1,5 jaar geleden als een hobby en vooral als een manier waarop ik mijn kennis (op het gebied van voeding, gezondheid en vanuit mijn studie) toch kon delen met andere zonder dat ik hier al een bijpassende baan voor moest hebben. Op deze manier kon ik andere bereiken en kon ik werken aan mijn droom; jou te kunnen inspireren om (nog) beter voor jezelf te zorgen. 

HET VOLGEN VAN JE DROMEN IS SOMS ZWAAR

Weetje waar ik niet van houd? Doen alsof je leven zo makkelijk is, altijd even leuk is of veel romantischer is dan het daadwerkelijk is. Naar mijn mening zijn veel te veel mensen bezig met het perfecte plaatje (neem een voorbeeld aan Instagram) zonder de waarde nog in te zien van alle plus én minpunten die het leven met zich meebrengen. We leven in een tijd waarop iedereen elkaar aanmoedigt om zijn dromen te volgen, ambitieus te zijn en beste uit zichzelf te halen. Successen behalen en doen waar je gelukkig van wordt. Dit kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen, want het schept zoveel mogelijkheden en daarvoor mogen we in ons handje knijpen. Wat echter niet vaak verteld wordt of wat men niet vaak laat zien is dat dit ook gewoon zwaar kan zijn. 

Werken aan je dromen is grotendeels iets wat mij ontzettend veel energie geeft, zet mij met mijn laptop neer en je hebt geen kind meer aan mij. Ik kan helemaal opgaan in alle ideeen die ik in mijn hoofd heb. Juist dit kan ook een valkuil zijn, want al deze ideeen, wensen en dromen zorgen ervoor dat het verwachtingspatroon dat ik van mezelf heb torenhoog is. 

TEVEEL VERWACHTEN VAN JEZELF 

Misschien herken je wel wat ik nu ga zeggen, misschien ook totaal niet. Doordat ik een tijd geleden besloten heb om mijn passie te volgen, mijn dromen achterna te gaan en keihard te gaan werken aan het bouwen van het leven waar ik elke dag gelukkig van word ben ik soms niet meer te stoppen. In mijn ogen moet alles wat ik doe een functie hebben. Laat ik je een voorbeeld geven; een slechte feelgood film kijken? Vind ik ontzettend zonde van mijn tijd. Het gevolg hiervan? Ik verloor uit het oog dat ‘niks doen‘ ook een functie heeft. Ik vergat dat productief zijn en het beste uit jezelf kunnen halen alleen lukt wanneer je jezelf ook de tijd geeft om op te laden. Bewust ontspannen. 

Vanaf de eerste dag van 2018 ben ik dit weer als een prioriteit gaan zien en ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in hoe ik dit o-zo-belangrijke balans weer in mijn leven kom creëren. Loslaten en minder streng voor mezelf zijn zonder mijn doelen en dromen uit het oog te verliezen. Het is mogelijk, als je maar beide kanten van het behalen van succes net zo belangrijk vindt.  Werken en rust. 

WAT IK VOORAL TEGEN JULLIE WIL ZEGGEN

Wat ik vooral tegen jou wil zeggen, SHINE, maar zorg ook zeker voor tijd om op te laden. Om uit te rusten. Om tijd te nemen om niks te doen. Om tijd in te plannen om te genieten van wat jij het leukste vindt. Als ik iets door de jaren heen heb geleerd is dat rust net zo belangrijk is als productief zijn. Dat rust essentieel is om het beste uit jezelf te halen. Zie het inplannen van rust ook als prioriteit en zie het vooral ook als de momenten om nog meer uit jezelf te kunnen halen. Geloof mij, zonder dit balans zal je minder bereiken dan wanneer je wel het belang inziet van deze waardevolle momenten. 

“GOED ZORGEN VOOR JEZELF IS BALANS CREËREN”
 


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This