Jullie zijn ontzettend benieuwd naar mijn ervaring met het gebruiken van een vruchtbaarheidsmeter genaamd de Daysy. Hier kan je lezen waarom ik de keuze heb gemaakt om te stoppen met het gebruik van anticonceptie na ruim 12 jaar. Aangezien ik momenteel geen wens heb om zwanger te raken maak ik sinds een maand gebruik van de Daysy. Vandaag deel ik mijn eerste Daysy review met jullie waarin ik jullie ook meeneem in de eerste maand waarin mijn lichaam moest wennen aan een leven zonder kunstmatige hormonen. Lezen jullie mee? 


Eerste Daysy review: hoe bevalt dit na 1 maand?

Om heel eerlijk te zijn kon ik niet wachten om te starten met het meten van mijn temperatuur door middel van de Daysy. Het opnieuw leren kennen van mijn lichaam zonder kunstmatige hormonen. Dit doe je elke ochtend direct na het wakker worden en dit duurt ongeveer 30 seconden. De wekker gaat, ogen open, temperatuur in de mond meten en door met de dag. Zo simpel is het. Door middel van de DaysyView app kan je jouw cyclus in een overzichtelijke kalender bijhouden. Zie hieronder een voorbeeld van mijn eigen persoonlijke DaysyView app.

WACHTEN TOT MIJN NATUURLIJKE CYCLUS WEER OP GANG KOMT

Wanneer ik mijn eerste menstruatie kan bevestigen op de Daysy zal ze groen en rood aan gaan geven. Wanneer een zwangerschap niet gewenst is kan gele dagen het beste als rood beschouwen. Rood geeft aan dat je vruchtbaar bent (dit kan per maand natuurlijk een beetje verschillen) en de Daysy volgt je jouw persoonlijke cyclus. Daysy geeft alleen groene dagen als ze voor 99.4% zeker is dat je die dagen onvruchtbaar bent. Momenteel is het dus nog wachten tot mijn eigen natuurlijke cyclus weer op gang komt. Hier kan je lezen dat ik door het gebruik van de Mirena spiraal de afgelopen 1,5 jaar niet ongesteld ben geworden. Vanaf de 1e menstruatie kan de Daysy nauwkeurig mijn cyclus leren kennen en uiteindelijk de vruchtbare dagen aangeven. Hier kan je lezen hoe de Daysy precies werkt.

FAQ – “Is de Daysy makkelijk in gebruik?”

Absoluut! Het meten van de temperatuur via je mond is naar mijn mening net zo makkelijk als het slikken van de anticonceptie pil. Binnen een paar dagen was ik er al aan gewend om de Daysy zodra ik wakker werd van mijn nachtkastje te pakken. Verder is het aflezen van de rode, groene en gele dagen zowel in de app als op het apparaatje zelf heel eenvoudig. Kind kan de was doen ;-) De volgende review zal ik voor jullie plaatsen na 3 maanden. Zo kan ik jullie (hopelijk) nog een beter beeld geven van het gebruiken van de Daysy om een zwangerschap (in mijn geval) voorlopig te voorkomen. Daysy review na 1 maand gebruik van een vruchtbaarheidsmeter | Stop met anticonceptie

1 maand zonder kunstmatige hormonen

Ongeveer 1 maand geleden liet ik mijn Mirena spiraal verwijderen. Deze ervaring viel in tegenstelling tot het plaatsen van de spiraal 4 jaar geleden ontzettend mee. De dagen hierna merkte ik weinig verschil. Daarna merkte ik al snel dat ik veel meer energie had en ik heb ook het idee dat ik vrolijker ben. Een hele nare bijwerking? De hoofdpijn. Ik heb al zeker 2 weken flinke hoofdpijn, maar na jullie geruststellende woorden via Instagram (jullie zijn lief!) ga ik er vanuit dat dit na 2 / 3 maanden weer voorbij is. Over het algemeen geven jullie ook aan pas na 2 tot 3 maanden verschil te merken na het stoppen met anticonceptie.


Verrassing!

Aangezien zoveel van jullie veel interesse hebben in het gebruik van de Daysy wilde ik jullie hierbij helpen. Niet alleen door mijn eerlijke ervaring te delen, maar ook door het delen van een unieke kortingscode. Met de code ‘Daysy via Merel’ krijg je EUR 10,- korting bij aankoop van een Daysy 2.0 met Bluetooth® + Pink Ocase.

Pin It on Pinterest

Share This