Morgen ben ik jarig en mag ik 29 kaarsjes uitblazen. Noem het nostalgisch, maar wanneer een nieuw levensjaar voor de deur staat heb ik altijd de neiging om terug te kijken. En om vooruit te kijken. Een nieuw jaar vol dromen, doelen en plannen. Toch lijkt het dit jaar een beetje anders te zijn. Een rode draad heeft zich langzaam, maar zeker door mijn leven gevormd. Ik hoop dat deze rode draad zich voortzet door de rest van mijn leven. Deze liefdevolle brief schrijf ik aan mijn 29-jarige zelf en misschien ook een beetje voor jou. Om jou te inspirerend om lief te zijn voor jezelf en jezelf elke dag een beetje te vieren. Lees je mee? 


EEN LIEFDEVOLLE BRIEF AAN MEZELF

Morgen ben je jarig. Morgen word je 29 jaar en telt het laatste jaar als twintiger langzaam af. Klaar voor? Ik denk van wel. Morgen ben je 29 jaar en gelukkig. Absoluut, gelukkig. Ik zeg dit zo expliciet, omdat ik weet dat het niet vanzelfsprekend is. Niet per se voor jezelf, maar voor veel mensen op deze wereld. Ik weet ook dat gelukkig zijn en vooral doen waar je gelukkig van wordt een zoektocht voor je is geweest. Een zoektocht waar je soms echt moedeloos van werd. Waar je je alleen in hebt gevoelt en waardoor je soms dacht; ga ik ooit nog iets doen wat ik echt leuk vind? 

Kijk waar je nu staat. Het grappige is dat het leven er op de laatste dag als 28-jarige er anders uitziet dan je als jonger meisje voor ogen had. Weetje nog dat je dacht dat je op je 30ste het allemaal voor mekaar zou hebben? Dat alles zou kloppen? Als jonger meisje dacht je dat je als 30-jarige vrouw alle hokjes kon afvinken. Een koophuis met tuin, een kleintje (onderweg), een partner (check!), een vaste goed betaalde baan en zekerheid. Een steady en succesvol leven. 

En raad eens, dit leven heb je nu al, maar compleet anders dan je vroeger kon bedenken. Geen koophuis met tuin, geen kleintje onderweg, geen vaste betaalde baan en ook geen zekerheid. We een heel fijn huis, de liefste vriend, een geweldige (onzekere) baan, de komende jaren nog even geen kinderwens, maar wel de zekerheid dat dit jou als persoon nu heel gelukkig maakt. Wat goed dat je al deze verwachtingen van jezelf hebt losgelaten. Dat je hebt geleerd om niet te luisteren naar de meningen van andere en je eigen hart volgt.

Wat zou ik nu graag tegen jouw 24-jarige zelf zeggen dat je enkel en alleen je hart hoeft te volgen. Dat het dan allemaal goed komt. Vooral moet geloven in je eigen kracht, talent en plezier. Dat je leven kan veranderen als je echt luistert naar jezelf. Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar heb je (als uniek) persoon echt behoefte aan? Wat zou je graag meer willen doen als de mening van andere niet zou tellen?

Het is niet voor niets dat je nu met zoveel passie andere probeert te inspireren op het gebied van zelfliefde. Het heeft jouw eigen leven compleet veranderd. Het ging niet zonder hobbels, frustraties en vriendschappen die veranderde, maar het heeft je zoveel gebracht. Het leven is niet perfect. Wanneer is een leven eigenlijk ‘perfect‘? Misschien is het wel perfect. Met ups en downs. Het kan altijd beter, maar het is ook zo fijn al zoals het nu is. Misschien is dat juist wel perfect. Jouw eigen versie van perfectie.

Ik weet dat je ook voor je 29-jarige zelf altijd meer zal willen. Je zal jezelf altijd blijven uitdagen, het is wie je bent. Je zal kritisch zijn en meer werken dan je soms moet doen. Je zal nieuwe doelen stellen voor jezelf en plannen maken. Het maakt je gelukkig dus ga ervoor. Toch is er iets anders. Het level van #goals is net zo hoog, maar jouw level van self-compassion is veel hoger. En dat is best wel iets om trots op te zijn. De uitdaging om elke dag goed voor jezelf te zorgen en lief voor jezelf te zijn is elke dag aanwezig. Het resultaat mag er zijn.

Beloof jezelf vandaag dat ook jouw 29ste levensjaar gevuld zal zijn met zelfliefde, self-care, self-compassion en zelfacceptatie. Daarnaast hoop ik dat dit nieuwe levensjaar wederom gevuld zal worden met geluk, lievelingsmomentjes, gezondheid, succes, plezier en de allerliefste mensen. And leave some room for magic. Zelfliefde is jezelf het beste toewensen, toch? Because, why not? Deze liefdevolle brief is voor jou en voor mij.


Liefs, Merel

Lees ook: 28 jaar en 28 levenslessen

Ps. Het schrijven van een brief naar jezelf is een mooie manier van zelfliefde. Waar ben je trots op? Wat gun je jezelf? Hoe ziet jouw eigen toekomst eruit als je een blik in de toekomst werpt? Jezelf een complimentje geven is soms best ongemakkelijk en onwennig, maar probeer het eens. Je mag namelijk altijd trots op jezelf zijn.

Pin It on Pinterest

Share This