Goedemorgen lieve mensen,

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie ook zo’n fijne (maar drukke!) week. December staat alweer voor de deur en dan lijkt het automatisch al drukker te worden. Al verheug ik mij ONTZETTEND op deze heerlijke en vooral gezellig maand. Neemt niet weg dat ik dus eigenlijk niet veel tijd heb om lang in de keuken te staan. Ik laat je zien hoe ik dit oplos! Benieuwd wat ik zoal eet op een dag? Lees dan snel verder hoe mijn eetdagboek eruit ziet.


7:15 uur – WAKE UP BABY!

Nadat ik mijzelf uit bed heb geschopt loop ik vrijwel meteen even naar de keuken. Ik vul een glas met lauwwarm water en neem deze mee naar de badkamer. Terwijl mij klaarmaak voor een nieuwe mooie dag drink ik dit op. Tijdens het ontbijt drink ik nog een glas water en neem hier mijn dagelijkse vitaminen en andere voedingssupplementen bij in.

BREAKFAST – 08:15 uur

Ik begin de dag met mijn favoriete ontbijtje, havermout met appel, rozijnen en kaneel. Alleen al van de geur van dit ontbijt word ik in de ochtend helemaal gelukkig. Ik gebruik altijd 60 gram havermout en voeg hier 100 ml water en 100 ml (ongezoete) amandelmelk aan toe. Maar voor ik dit in het pannetje doe bak ik eerst de stukjes appel, rozijn en kaneel in een pannetje tot deze wat zachter zijn geworden. Lees het uitgebreide recept hier.

LUNCH – 12:15 uur

Voor de lunch rooster ik 2 speltboterhammen in de oven en beleg ik de één met een halve avocado en de ander met hüttenkäse en wat zaden mix eroverheen. Daarbij eet ik nog 2 gekookte eitjes, zoals je op de foto boven aan dit artikel kan zien. En oké oké stiekem snack ik nog lekker een aantal home made chocolade koekjes weg! Hoe je deze maakt, kan je zien in deze video.

MIDDAG SNACK: 15:30 uur

Heel simpel, een banaan, mandarijntje (yay, mandarijn seizoen!!) en een handje vol nootjes.

LATE NIGHT DINNER – 20:00 uur

Omdat ik na het werk nog een afspraak had staan was ik pas later op de avond thuis. Wie wil er dan nog in de keuken staan? Toevallig had ik nog genoeg soep over die ik zondag middag lekker had gemaakt. Heerlijke zoete aardappel en pompoen soep voor op deze koude herfstdag om aan op te warmen. Ideaal dus om dit op een zondag klaar te maken en zeker niet moeilijk!

SNACK – 21:30 uur

Aangezien ik laat heb gegeten heb ik niet meer zo’n trek, toch eet ik nog een half bakje magere kwark. Hier voeg ik een beetje van mijn home made granola aan toe. Verder drink ik nog 2 grote glazen met groene thee. Ik probeer in de avond ook altijd nog goed te drinken zodat mijn lichaam goed gehydrateerd is voor een goede nachtrust. Gedurende dag drink ik trouwens veel water en groene thee.

23:15 – BEDTIME


Hoe zou jouw eetdagboek eruit zien?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Liefs, Merel

 

Pin It on Pinterest

Share This