Hi, lieve lieve mensen die elke keer weer een kijkje komen nemen op mijn stukje internet. Laatst poste ik op mijn Instagram de vraag of jullie het leuk zouden vinden om meer persoonlijke artikelen te lezen en ik kreeg zoveel enthousiaste reacties en lieve berichtjes van jullie. Hier krijg ik zoveel energie van! Echter toen was het tijd om ook daadwerkelijk meer persoonlijke artikelen te gaan schrijven en met jullie te delen. Alleen.. Wat willen jullie dan graag van mij weten? Lastig, lastig, lastig. Dus ik besloot deze vraag opnieuw aan jullie te stellen en wauw, wat hebben jullie veel toffe ideeën. Wil jij meer over mij te weten komen?


FAQ VOOR EEN BLOGGER

Ik vroeg jullie om al jullie brandende vragen te stellen aan mij. Onderwerp maakt niks uit, maar zoals verwacht kreeg ik ook veel vragen over mijn gezonde levensstijl en hoe ik hier dagelijks mee om ga. Gelukkig, want ik kan hier uren over praten! Laten we snel verder gaan, want ik kan niet wachten om al jullie vragen te beantwoorden.

1. Hoe blijf jij altijd zo positief?

Laat ik allereerst even heel eerlijk zijn en toegeven dat ik echt niet altijd positief ben. Ik kan ook echt lekken af en toe een uurtje mopperen, balen of mokken. Niet erg, dit hoort er ook bij en ik probeer ook realistisch te zijn dat het leven echt niet altijd loopt zoals je dat graag zou willen. Daarnaast probeer ik wel zo positief mogelijk in het leven te staan, want je hebt dit tenslotte grotendeels zelf in de hand. In mijn gratis E-BOOK geef ik tips hoe je, je mindset kan leren om positiever te denken, want inderdaad; je kan jezelf dit aanleren. Van nature zijn we vaak niet heel positief, maar het is zeker mogelijk om zo te gaan denken. Positiviteit gaat voor mij persoonlijk hand in hand met jouw eigen succes en geluk. Het heeft hier ontzettend veel invloed op en des te meer reden om bewust bij je eigen gedachtes stil te staan. Dit is voor mij de drijfveer om zo positief mogelijk na te denken.

2. Wat is je favoriete eten?

SUSHI! Absoluut, sushi of poké bowls. Toen ik in Japan was vorig jaar leefde ik echt mijn fooddroom, elke dag. 

3. Wat is jouw nummer #1 tip voor een gezond leven?

Maak van jezelf een prioriteit. Absoluut mijn nummer 1 tip. Zorg net zo goed voor jezelf als dat je voor andere zou zorgen. Vind je dit lastig? Mijn tip is om dan te beginnen met wat laagdrempelige self-care momentjes in te plannen, alleen voor jou.

4. Hoe zorg je er voor dat je nooit snoept?

Deze vraag kreeg ik heel vaak. Jullie geven zelf aan hier echt moeite mee te hebben en dat snap ik. Laat ik voorop stellen dat door jezelf iets te verbieden (dus door het woordje ‘nooit’ te gebruiken) het veel lastiger wordt om deze ‘verleiding’ te weerstaan dan wanneer je veel minder gaat snoepen. Persoonlijk ben ik sowieso geen zoetekauw (dat scheelt ook), maar toen ik net begon met sporten en gezond leven merkte ik dat het ook zeker een kwestie is van gewenning, geen snoep meer in huis halen en proberen de juiste mindset te creëren. Vinden jullie het leuk als ik hier een apart artikel over schrijf? 

5. Wat staat er op jouw bucketlist?

Ah, super leuke vraag! Ik ben namelijk wel echt een bucketlist-denker (is dit een woord?). Mijn bucketlist bestaat deels uit zakelijke en persoonlijke wensen en doelen. Zo wil ik op professioneel gebied heel graag mijn eigen bedrijfjes uitbreiden en natuurlijk staat het laten groeien van Simplici-Tea momenteel op #1. Daarnaast zou ik HEEL graag uiteindelijk met mijn vriend een paar maanden gaan reizen of in het buitenland gaan werken. Ik heb dit al vaker gedaan (lees hierom waarom jij ook alleen moet gaan reizen) en dit waren de leukste en meest leerzame maanden.

6. Is het mogelijk om bij jou op gesprek te komen voor begeleiding?

Wauw, ik vond het zo bijzonder dat ik deze vraag meerdere keren binnen kreeg. Deze mogelijkheid is er nog niet, maar wanneer ik mijn studie heb afgerond (Orthomoleculaire Voedingsdeskundige) wil ik een online coaching programma voor jullie opstellen. Dit duurt nog een paar maanden, maar ik hoop dat jullie weten dat jullie dan zeker van harte welkom zijn!

7. Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?

Leuk dat jullie dit vragen! Healthy Wanderlust is ongeveer anderhalf jaar geleden geboren en sinds een halfjaar ben ik hier part-time voor aan de slag gegaan (al ben ik hier rustig in mijn ‘vrije tijd’ ook nog fulltime mee bezig haha, het is een passie of niet hé). En met dit laatste zinnetje kom ik eigenlijk al op het antwoord op deze vraag; schrijven en creatief bezig zijn is een passie van mij. Daarnaast is een andere passie om mij te verdiepen in voeding en andere te helpen om zo gezond én gelukkig mogelijk te leven. Aangezien ik anderhalf jaar geleden nog geen baan had waar ik deze passies in kwijt kon besloot ik dit via mijn stukje internet te delen and here we are, doing what I love most!

8. Wat is jouw tip om sporten vol te houden?

Ik kan me goed voorstellen dat sommige van jullie het moeilijk vinden om sporten vol te houden. Beginnen is één ding, maar dit ook volhouden is een tweede (het moeilijkste deel). Mijn tip om sporten vol te houden is om een sport te doen die je leuk vindt! Probeer dus meerdere sporten uit. Daarnaast vind ik het persoonlijk altijd fijn om mij te laten inspireren door andere vrouwen die ontzettend goed bezig zijn en lees ik regelmatig meer over gezond leven (en dus ook bewegen) zodat ik dit zelf ook in de praktijk kan toepassen.

Wees realistisch in de doelen die je voor jezelf stelt zodat deze je juist motiveren in plaats van teleurstellen.

9. Wat is jouw favoriete gezonde en makkelijke recept?

Oh nee, ik mag toch niet meer één antwoord hier op geven toch? Ik ben namelijk gek op veel verschillende recepten. Wat ik heerlijk vind om te maken (en wat ook heel makkelijk is) zijn gevulde volkoren wraps zoals deze wraps met falafel, maar ook mijn geliefde buddha bowl en heerlijke tempeh gerechten staan elke week weer bij ons op tafel.

10. Hoe combineer je gezond leven met een druk leven?

Een goede voorbereiding is het halve werk en dit is ook echt zo! Ik zorg er elke week voor dat ik boodschappen voor een hele week in huis haal en dat ik precies weet wat ik die week ga eten. Daarnaast kook ik vaak op maandag genoeg voor twee dagen en maak ik op zondag en woensdag altijd genoeg voor 2 extra dagen lunch. Lees hier hoe ik dit doe door mijn mealprep tips te lezen. Oh en mocht je moeite hebben met elke dag gezond ontbijten dan is deze tip voor het meal preppen van overnight oats ontbijtjes zeker een aanrader voor jou.

Een andere goede tip is om altijd je eigen gezonde snacks en altijd een goed gevuld flesje water mee te nemen. Hier lees je wat mijn favoriete snacks to go zijn.


Pin It on Pinterest

Share This