Hi lieve allemaal,

Tijd voor een persoonlijke post. Tegenwoordig ontkom je bijna niet meer aan de healthy trends. Op Instagram vliegen de hashtags #fitgirls #healthylifestyle #summerbody je om de oren en op internet komen er regelmatig reclames voorbij waarin vrouwen paraderen met een perfect lichaam. Dat iedereen zo bezig is met een gezonde levensstijl, goed zorgen voor zijn lichaam en veel in beweging is kan ik alleen maar toejuichen, ik deel deze passie ten slotte. Maar wat is dan het perfecte lichaam? Bepalen we dit zelf op bepaald de media dit voor ons? En maakt dit beeld of dit streven ons daadwerkelijk gelukkig?

Zoals jullie misschien weten volg ik de opleiding Orthomoleculaire Voeding. De keuze voor deze opleiding was eigenlijk heel simpel, ik geloof er ook heilig in dat de juiste voeding zoveel goeds kan doen voor lichaam en geest. Ook heeft dit alles te maken met mijn beeld van ‘het perfecte lichaam’. Wat ik belangrijk vind is dat wij allemaal het belang inzien van een gezond en fit lichaam, want hopelijk is dit het lichaam waar we ons hele leven nog plezier van mogen hebben. Mede door deze gedachtegang koos ik ervoor om mij te verdiepen in de orthomoleculaire voedingsleer om met deze kennis het hef in eigen handen te nemen om de gezondheid te handhaven. En natuurlijk om andere hierbij te kunnen helpen en hopelijk te inspireren.

Zoals ik al eerder zei zie je tegenwoordig veel inspirerende vrouwen en mannen die via social media ons een kijkje laten nemen in hun fitness journey en de resultaten hiervan regelmatig via foto’s aan de wereld showen. Geweldig natuurlijk wat sommige weten te bereiken. Toch kan ik mij ook goed voorstellen dat je hier soms wat onzeker van wordt, want is dit de maatstaaf waar we tegenwoordig aan moeten voldoen? Nee absoluut niet. Het is absoluut niet de bedoeling dat je onzeker of ongelukkig wordt door deze media stroom.

Zie het bijvoorbeeld wel als inspiratie om zo gezond mogelijk te leven, zo goed mogelijk voor je lichaam te zorgen en meer te gaan bewegen. Want deze dames en heren laten wel zien dat je met hard werken en veel toewijding op lichamelijk gebied veel kan bereiken! Maar nee, het perfecte lichaam is niet perse een super slank lichaam met buikspieren of afgetrainde benen. Het perfecte lichaam is maar net het lichaam waar jij je prettig in voelt.

Voor mij is een vrouw of man die waarde hecht aan een gezonde levensstijl en zijn kennis hierover blijft verbreden, in beweging is, streeft naar een gezond gewicht en die lekker in zijn vel zit en daardoor een gelukkig leven lijdt het goede voorbeeld van iemand met het ‘perfecte’ lichaam. Of eigenlijk moeten we misschien dat ‘perfecte’ maar gewoon weglaten, want ‘perfect’ heeft voor iedereen weer een andere betekenis, gelukkig maar.


Wees lief voor jezelf en geloof in de waarde van een gezond en fit lichaam.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This