Levenslessen, het klinkt meteen zo zwaar he? Toch vind ik het mooi om hier bij stil te staan. Niet alleen op mijn verjaardag, want zoals je hier kan leven doe ik dit wel vaker, maar ook zo tussendoor. Zo kunnen bepaalde waardevolle levenslessen namelijk een rode draad vormen door ons leven en hebben bepaalde inzichten zelfs mijn leven compleet veranderd. Juist omdat deze persoonlijke lessen in het leven mij zoveel hebben gebracht wil ik dit met jou delen. Because, knowledge is power my friend en ik zou het onwijs leuk vinden om ook jouw mooie levenslessen te horen. Deel je ze met mij in de comments?


LEVENSLESSEN DIE VOOR MIJ ONTZETTEND WAARDEVOL ZIJN

Als mens zijn we nooit uitgegroeid en volgens mij is dat juist iets om blij van te worden. Doordat we ouder worden, door mooie en moeilijke periodes heen gaan en door de mensen die we leren kennen leren we steeds opnieuw dingen die enorm waardevol kunnen zijn. Waardevol voor de ontwikkeling van onszelf als persoon, voor de keuzes die we maken en voor de mate van gelukkig zijn. Zo leerde ik van mijn coach (zo’n 6 jaar geleden) een les die tot op de dag van vandaag ontzettend belangrijk is voor de manier waarop ik mijn leven leef. Let’s share some wisdom babe! 

1. De relatie met jezelf is de meest belangrijke relatie in het leven

Dit was de levensles die mijn coach mij leerde toen ze zei “je mag best wel wat egoïstischer worden, weet je dat?“. Hiermee bedoelde zij dat ik meer de ruimte voor mezelf mocht creëren en meer voor mezelf mocht gaan kiezen. Deze verandering was niet makkelijk en dit lukte ook niet van de ene op de andere dag, maar inmiddels is dit de les waar ik mezelf elke dag opnieuw aan herinner. Het begint allemaal bij jezelf. 

2. Een balans tussen rust en actie is essentieel voor een gezonde levensstijl

Waar druk zijn een paar jaar geleden nog een way of life voor mij was, is een balans tussen rust en actie nu echt een prioriteit. Het zorgt ervoor dat mijn lichaam kan herstellen na periodes van drukte en dit draagt niet alleen bij aan een gezond lichaam, maar ook een gelukkig gevoel.

Lees ook: een gezond lichaam in plaats van een perfect lichaam

3. Liever zijn voor jezelf zorgt ook voor een positiever spiegelbeeld

Gelukkig, kan je liever voor jezelf zijn leren. Al eerder schreef ik een artikel over de positieve verandering van mijn zelfbeeld. Ik ontdekte hoe krachtig mijn eigen gedachtes zijn en dat dit ook effect heeft op mijn spiegelbeeld. Door liever voor mezelf te zijn, ook op het gebied van mijn uiterlijk veranderde de manier waarop ik in de spiegel keek enorm. Dit is zoveel fijner!

4. Niet alle vriendschappen zijn voor altijd en dit is helemaal oké

Loslaten, het is best een uitdaging. Ook op het gebied van vriendschappen. Het heeft best een tijdje geduurd voor ik leerde dat kritisch zijn over de vriendschappen in je leven een vorm van zelfliefde is. Iedereen in jouw leven heeft invloed op jouw als persoon en op jouw leven, wees je hier daarom van bewust wat voor invloed dit is. Geeft iemand je (constant) een verdrietig, onzeker of negatief gevoel? Dan mag je in de relatie met andere echt wat beter voor jezelf zorgen.

5. Om erachter te komen wat je echt gelukkig maakt of waar je talenten liggen moet je soms simpelweg terug naar de basis

Mijn innerlijke struggle om erachter te komen waar ik gelukkig van werd of om wat ik leuk vond om te doen op het gebied van carrière was me er nogal eentje. Ik heb meerdere studies gedaan en geprobeerd (waar overigens niks mis mee is, because it’s all part of the process), maar ontdekken wat ik wilde doen lukte maar niet. Tot ik terugging naar de basis, mijn eigen persoonlijke basis. Schrijven was namelijk al van kinds af aan een passie, iets wat vanzelf ging en waar ik geen genoeg van kon krijgen. Uiteindelijk besloot ik de stap te zetten om mijn eigen website te beginnen en na 3 jaar ploeteren (en volop genieten) kan ik dit nu mijn eigen bedrijf en de leukste baan ooit noemen.


Wat is jouw mooiste levensles? Deel deze vooral met mij!

Pin It on Pinterest

Share This