De laatste maand van het jaar is aangebroken en daarmee ook de laatste ‘mijn leven in foto’s’ van 2019. Afgelopen maand kon je hier lezen hoe ik de boeklancering van mijn boek Self Love Talk heb ervaren. In dit artikel laat ik je zien hoe de periode hierna is geweest. Van een heerlijke vakantie in Engeland en Schotland, tot het optuigen van de kerstboom en tot spreken op het evenement van Charlotte de Jong. Kijk je mee? Zou ik gezellig vinden!


EEN MAAND VAN BEWUST MEER RUST

Dat was de afspraak die ik met mezelf had gemaakt: na de boeklancering is er ook ruimte voor rust. Het afgelopen jaar was keihard knallen, veel verwerken en veel geven en ik voelde aan alles dat deze knop even om moest.

Tijd vrijmaken voor meer rust en energie die naar binnen gaat i.p.v. veelal naar buiten. De herfst is mijn favoriete tijd van het jaar en december mijn favoriete maand dus ik nam mij voor om hier volop van te gaan genieten. Om echt tot rust te kunnen komen besloten mijn vriend en ik samen een weekje naar een knus huisje in Engeland te verhuizen. Even niks, samen zijn en kunnen nagenieten van alle bijzondere momenten. Het was heerlijk en ik zou iedereen een zelfde soort vakantie aanraden! Meer over het knusse huisje en de omgeving waar we verbleven kan je hier lezen.

In november was ik als spreker aanwezig op het #echtinbalans evenement van Charlotte de Jong. Een bijzondere groep vrouwen bij elkaar die allemaal kiezen voor hun eigen welzijn, hun geluk, gezondheid en persoonlijke groei. Tijdens mij Self Love Talk vertelde ik meer over mijn persoonlijke zoektocht naar meer zelfliefde en balans. Het eerste evenement in 2020 staat ook alweer op de planning: op 9 februari ben ik aanwezig op de GezondsheidsBeurs in Utrecht.

Boek Merel Teunis als spreker over zelfliefde

Een bijzonder momenten voor mij: daar lag ‘ie dan, mijn boek in Scheltema. Een boekhandel waar ik als klein meisje al kwam en om daar nu mijn eigen boek te zien liggen, dat is toch wel een knijp-mij-even momentje. Mooi verhaal wel, want na 20 minuten zoeken kwamen we erachter dat we allang voorbij het boek gewandeld waren, haha.

Nog een leuke tip voor een leuk dagje weg in het weekend of een plek om al je kerstcadeautjes in te slaan: het vernieuwde winkelcentrum van Leidsenhage. Ik was verbaasd om te zien hoe groot dit mooie overdekte winkelcentrum is en tijdens een bezoekje aan de Fresh! Versmarkt (het eet gedeelte) was ik natuurlijk helemaal in mijn nopjes. Allemaal leuke eettentjes en gezellige zitjes. Zo kan je een dagje winkelen perfect combineren met een gezellige hapje en een drankje. Als je van de grote malls in Amerika houdt, dan wordt je hier erg gelukkig van denk ik!

De rest van de maand is het voor mij tijd om te reflecteren, bewust in het moment te zijn en om te genieten van de knusse sfeer in huis en met lievelingsmensen. Doe jij deze maand ook wat rustiger aan? December is daar (ondanks de feestdagendrukte en verplichtingen ;-)) de perfecte tijd voor.


Lees hier de ‘mijn leven in foto’s’ van de maand oktober terug.

Liefs, Merel 

Pin It on Pinterest

Share This