Hi babes, ik vond het wel een mooi moment om mijn visie, mijn passie en filosofie met jullie te delen. Waarom ik leef zoals ik leef, waar ik heilig in geloof en waarom ik dit via mijn platform Healthy Wanderlust met jullie deel. Om jullie goed uit te leggen waarom ik doe wat ik doe, moeten we even een stukje terug in de tijd.


MIJN VISIE – WAAR HET ALLEMAAL BEGON:

Ik heb geen extraordinaire jeugd gehad. Ik ben bijvoorbeeld niet opgegroeid op een boerderij waar we enkel gezond en plantaardig aten. Wel heb ik een hele gelukkige jeugd gehad – lucky me – waarbij mijn ouders van jongs af aan belang hebben gehecht aan een gezonde en veilige basis. Vooral mijn moeder stond dagelijks in de keuken om de lekkerste en gezonde maaltijden voor ons te koken. Nu kon ik dit als kind niet altijd waarderen, maar nu des te meer.

Mijn basis was qua gezondheid dus al vroeg gelegd. Zo kon je in onze keukenkastjes geen trommels vol snoep vinden (dit zag ik wel eens bij vriendinnetjes), maar snoepen was ook niet verboden. Een schaaltje chips of een koekje bij de thee, lekker! Tot ik op de middelbare school veranderde in een snoepkont. Van mijn eigen zakgeld haalde ik extra zakken chips (mijn moeder vond 1 zak chips per week wel voldoende – en terecht) en kookte ik regelmatig met vriendinnen hele maaltijden na schooltijd. Ik kon er geen genoeg van krijgen.

10 tips om af te vallen | Op een liefdevolle manier | Healthy Wanderlust

IK KOOS BEWUST VOOR EEN GEZONDE LEVENSSTIJL:

Tot het moment waarop ik niet meer lekker in mijn vel zat. Ik was aardig wat kilo’s aangekomen (moest nieuwe broeken kopen.. vaarwel zakgeld), zat niet lekker in mijn vel en voelde mij niet energiek. Ik begon mij meer en meer te verdiepen in voeding en vooral hoe dit kan bijdragen aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de mens. Het roer ging om en ik investeerde met veel plezier in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Dat ik hier in het begin een beetje in doorsloeg is nu een wijze leer voor mij.

EEN LIEFDEVOLLE BASIS VOOR EEN GEZOND & GELUKKIG LEVEN:

Zoals veel andere mensen, focuste ik mij in de eerste instantie voornamelijk op mijn gewicht. Ik wilde namelijk weer in mijn oude jeans passen. Of dit overigens ooit is gelukt weet ik niet, maar hier kom ik later op terug. Zo begon ik met sporten, zo’n 3 á 4 x per week en paste ik mijn eetpatroon hier op aan. Op dat moment was ik vooral gefocust op resultaat én het eten van maaltijden waarmee ik (sneller) resultaten kon boeken.

Dit was ook het moment waarop ik lichtelijk doorsloeg. Eten was een obsessie geworden en eetregels over wat ik wel én vooral niet mocht eten waren mij niet vreemd. Het resultaat was een negatieve relatie met voeding en absoluut geen liefdevolle basis voor een gezond en gelukkig leven.

Inmiddels weet ik gelukkig al een hele tijd beter. Of ik dus nog in die oude jeans zou passen weet ik niet. Ik focus mij nu voornamelijk op een gezond gewicht waar ik mij prettig bij voel, op een eetpatroon waarmee ik mijn lichaam voed (inplaats van resultaten mee behaal) en probeer ik zo goed mogelijk naar mijn lichaam te luisteren.

Mijn visie: een liefdevolle basis voor een gezond & gelukkig leven

HET STAAT EN VALT MET ZELFLIEFDE:

Goed voor mezelf zorgen en liefdevol met mijn lichaam, geest en leven omgaan werd een passie. Een manier van in het leven staan waar ik heilig in geloof. Het beste voor jezelf willen en hier een prioriteit van maken is voor mij de sleutel naar een gezond en gelukkig leven.

Ik ontdekte hoe goed het voelde om gezond te eten. Niet minder, niet strenger, maar een eetpatroon waarbij ik eet wanneer ik zin heb (wanneer mijn lichaam dit aangeeft) en waar mijn lichaam en geest gelukkig van worden. Mopperen op een gezond lichaam (dat niet voldeed aan alle schoonheidsidealen) doe ik niet meer en het heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Handelen vanuit datgeen wat mij gelukkig maakt en waar ik over droom heeft mijn leven zo positief gevormd. Het is zoveel fijner wanneer je zoveel mogelijk doet vanuit liefde voor jezelf. Leven, dromen, eten, drinken en genieten. 

MIJN MISSIE & VISIE:

Een gezonde en gelukkige levensstijl die ontwikkeld is vanuit zelfliefde heeft mijn leven veranderd. Dit gun ik jou ook. Dat is de reden waarom ik doe wat ik doe en waarom het delen van mijn levensstijl, visie, recepten en zelfliefde tips mijn grootste passie is.

Mijn visie op het leven en op voeding deel ik met veel liefde. Zo hoop ik andere (en mezelf) dagelijks te inspireren om een liefdevolle basis te creëren voor een gezond en gelukkig leven. Streven naar gezondheid en geluk is zoveel makkelijker wanneer je weet waar je hier voor doet. I got you babe.


Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This