Weetje wat eigenlijk best gek is. Wat ik meteen wil zeggen voordat ik begin met het typen van dit artikel, is dat ik pas een paar maanden geleden realiseerde dat ‘vrijheid’ mijn drijfveer is. Vrijheid is de kern van mijn dromen en doelen. Het is de kracht die ervoor zorgt dat ik elke dag weer doe waar ik gelukkig van word. Regelmatig krijg ik van jullie de vraag “hoe-doe-je-het-toch-allemaal?” en of ik er nooit genoeg van krijg om elke dag alle ballen hoog te houden. Ik hoop dat ik jullie door middel van dit artikel een beter beeld kan geven van mijn manier van denken en waarom ik bepaalde keuzes maak.


WAS VRIJHEID ALTIJD AL BELANGRIJK?

Als je het mijn ouders zou vragen dan zouden ze zeggen dat ik al van jongs af aan een kind ben geweest met een hele erge sterke eigen willetje. ‘Nee’ was ‘ja’ en ‘ja’ was ‘nee’. Gingen mijn ouders links dan wilde ik rechts. Tikkeltje irritant wellicht. Het gedrag van een hele opstandige peuter, maar het zaadje voor de enorme drang om mijn leven te leven zoals ik dat wil was toen al geplant.

“VRIJHEID IS GELUK”

Eigenlijk is het heel simpel. Voor mij is vrijheid geluk. Ik word niet gelukkig van het ritme van een fulltime baan van 9 tot 5 voor 40 uur in de week.  Wel van een eigen bedrijf waarbij ik 60 uur per week maak. Op de momenten waarop ik dat wil.

“IK BESLOOT HET ANDERS TE DOEN”

Er is een periode in mijn leven geweest, toen ik begin 20 was, waarin ik enorm zoekende was naar wat ik wilde in het leven. Veel van jullie herkennen dit misschien wel. Na je studie rol je in het werkend leven en opeens ziet het leven er heel anders uit. Verplichtingen, ritme en regelmaat voerde voor mij de boventoon in het leven dat ik toen leefde. Waar veel mensen door “vastigheid” en “zekerheid” een veilig gevoel ervaren zorgde dit bij mij voor enorme rusteloosheid en een ongelukkig gevoel. Twee lange reizen volgde. Daar leerde ik het gevoel (terug) kennen van vrijheid en van puur geluk. Een paar jaar geleden realiseerde ik mij dat ik als ik meer vrijheid in mijn leven wilde dit voor mezelf moest creëren.

Een eigen bedrijf, een eigen blog, een leven waarbij ik kon bepalen wat ik wilde doen en hoe ik het wilde doen werd mijn drijfveer. Dit is nog steeds mijn drijfveer. De dromen die hiermee samengaan zorgen ervoor dat ik bruis van de energie en motivatie om dit leven te leven en verder te creëren. Het is geen moeten, maar het is een verlangen. Een behoefte en een gevoel dat ervoor zorgt dat ik gelukkiger ben dan ooit. Misschien is het wel verslavend 😉 wetende dat je het creëren van je eigen geluk in de hand hebt. It makes you unstoppable.


Ps. Wat ik je nog mee wil geven is dat jouw drijfveer of jouw droom niet overeen hoeft te komen met die van mij. Dat dit nooit goed of fout is. Zolang jij kan aanvoelen waar jij gelukkig van wordt en je hier vol voor gaat is dit altijd waardevol.

Lees alle persoonlijke artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This