Het klinkt denk ik heel erg “volwassen“, maar het jaar 2018 is letterlijk voorbij gevolgen. Serieus, 3 x knipperen en here I am achter mijn laptop terwijl ik op een van de laatste dagen van het jaar dit artikel schrijf. Het leek mij wel mooi om het jaar op de website af te sluiten met een persoonlijk verhaal. Waarin ik deel waarom #meerzelfliefde zoveel moois gecreëerd heeft in mijn leven en wat ik in 2018 leerde los te laten. Doe jij dit trouwens ook? Op het afgelopen jaar terug kijken wanneer er een nieuw vers jaar voor de deur staat?


HOE IK IN 2018 MIJN LIEVELINGSLEVEN EN DROOMBAAN CREËERDE.

Want dat is toch wel waar 2018 voor mij voor staat. Hoe bijzonder is dat? 2018 was het jaar waarin ik de focus legde op meer zelfliefde. Ik besloot nog meer om echt het leven te creëren waar ik heel erg gelukkig van werd. Zonder mij druk te maken om de reactie van andere of zonder stil te staan bij de mogelijke verwachtingen van mijn (directe) omgeving. Het is dan ook niet voor niets dat ik in 2018 mijn eerste #meerzelfliefde Instagramcursus organiseerde en met veel liefde lees ik nog steeds elke dag de berichtjes van deelneemsters die meer en meer bereiken vanuit het creëren van meer zelfliefde.Dit is ook het jaar geweest waarin ik de stap durfde en kon zetten om volledig als zelfstandig (online) ondernemer door het leven te gaan. Een beslissing waardoor ik elke dag een vreugde dansje maak. Toen ik ruim 2 jaar geleden met Healthy Wanderlust begon was dit slechts een droom en nu heb ik mijn eigen droombaan gecreëerd en is die ene droom werkelijkheid geworden. Trots!


IK LEERDE OOK VEEL LOS TE LATEN EN HET BRACHT MIJ ZOVEEL MEER

Als er iets is dat ik in 2018 geleerd heb dan is het wel dat loslaten nieuwe deuren opent. Wanneer je het ene los laat kan het juist ruimte scheppen voor meer. Ook als dit betekent dat er meer ruimte komt voor jezelf.

Vriendschappen loslaten: oei, dit is misschien toch wel een gevoelig onderwerp. Dit jaar was zeker het jaar waarin ik leerde dat het oké is om bepaalde vriendschappen los te laten. Zonder haat, zonder ruzie, maar gewoon omdat de “klik” er niet per se meer was. In mijn geval ging het om vriendschappen waarin ik niet het gevoel had mezelf te kunnen zijn of vrienden die te vaak negatief commentaar wilde geven. Een mening mag je altijd hebben, maar er is een verschil tussen vrienden die je supporten en tegenhouden.

Streng zijn voor mezelf: nu moet ik eerlijk zijn dat dit niet alleen in 2018 een rol speelde. Hier ben ik al jaren mee bezig, maar dit jaar was wel het jaar waarin heel bewust de knop om ging. Ik zie het zoveel om mij heen. Iedereen die streng is voor zichzelf en negatief praat over zichzelf. We doen het vaak zelfs onbewust. Dit leerde ik in 2018 grotendeels los te laten. Wanneer je je focust op al het positieve aan jezelf en je voor jezelf leert zorgen brengt dit je zoveel meer moois dan andersom.

De mening van andere: ik schreef er al eens eerder over. Schijt hebben aan de mening van andere. En dan bedoel ik niet onbeschoft zijn of geen rekening houden met andere, maar je niet meer druk maken over wat andere van je vinden. Er valt namelijk altijd zoveel te vinden. Dit liet ik echt los in 2018. Wanneer je je eigen droombaan probeert te creëren of wanneer je iets anders doet dan andere krijg je hier automatisch namelijk kritiek op. So be it. Laat de mening van andere jou niet tegenhouden om te doen wat voor jou goed voelt.


Wat liet jij los in 2018?

ALVAST: EEN HEEL GELUKKIG NIEUWJAAR!

Pin It on Pinterest

Share This