Tijd voor een nieuwe podcast! De #3 Self Love Talk over het creëren van een positieve mindset staat nu online. In deze podcast aflevering hebben we het over de magie van positieve gedachtes en hoe je door middel van simpele oefeningen ook zelf een positievere mindset kan ontwikkelen. Door oude (negatieve) denkpatronen te doorbreken kan je jouw hersenen trainen om op een andere manier te denken. Hierdoor word je je bewust van onbewuste negatieve gedachtes en leer je deze om te buigen. Lees en luister je mee?


PODCAST: ZO CREËER JE EEN POSITIEVE MINDSET

Alle self love talk podcast afleveringen kan je beluisteren via onze website en via Spotify. Wil je graag jouw ideeën voor een self love talk met mij delen? Dat mag altijd! Stuur mij een mail via info@healthywanderlust.nl of stuur mij een berichtje op Instagram.

De inspiratie achter het opnemen van deze podcast aflevering was een leuk gesprek die ik laatst met iemand had over dit onderwerp. Hij vroeg zich af of je als optimist of juist als pessimist geboren kan worden. Geen idee, zei ik. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet even op onderzoek uitging. Wat blijkt nou? Uit onderzoek is gebleken dat optimisme voor 25% erfelijk is. De overige 75% procent wordt bepaald door bijvoorbeeld iemand zijn jeugd, opvoeding, mensen in zijn of haar leven of hoe diegene zichzelf heeft geleerd om te denken.

Een voorbeeld hiervan is dat wanneer jij bijvoorbeeld (als kind of als volwassen persoon) iemand in jouw leven hebt (gehad) die steeds tegen jou zei “zie je nou wel, je doet het weer fout!” jij waarschijnlijk veel meer geneigd bent om altijd de angst te hebben om iets fout te doen. Als je juist  ouders hebt gehad die altijd hun vertrouwen in jou lieten blijken en jou vertelde dat je van fouten leert, zal je van nature waarschijnlijk veel minder bang zijn om überhaupt fouten te maken. Je staat er waarschijnlijk positiever in. Typisch gevalletje van aangeleerd gedrag…. Luister je verder mee?

      | ” Do something today that your future self will thank you for “

Tijdens deze self love talk hoop ik jou te kunnen inspireren om bewust te kiezen voor positieve gedachtes, zodat ook jij kan ervaren wat voor magisch effect dit op jouw leven kan hebben! Een positieve mindset staat voor een gelukkig leven. Luister je gezellig mee?


Bekijk hier self love talk #1 over negatieve self-talk en self love talk #2 over jouw lievelingsleven.

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This