De geur die er tijdens het bakken van deze granola uit de oven komt is echt zo-zo-zo lekker! Helaas kan ik jullie hier niet digitaal van laten meegenieten, maar ik kan jullie wel het recept geven zodat jullie dit thuis kunnen maken. Echt een aanrader! Ik maak meestal een hele pot vol home-made chocolade granola zodat ik weer een weekje voort kan. Heerlijk als ontbijt of gewoon als verantwoorde snack voor mijn middag cravings. Even stiekem een handje vol rechtstreeks uit de pot meegraaien – love it! Het recept vind je hieronder.


MAAK ZELF CHOCOLADE GRANOLA

Wist je dat chocolade granola maken ontzettend makkelijk is? Het kost je simpelweg alleen een klein beetje tijd om te bedenken wat voor granola je dit keer wil maken, alle ingrediënten met elkaar te mixen in een kom om vervolgens een gevulde bakplaat voor een kwartiertje de oven in te duwen. Dat klinkt niet als een heel zwaar taakje toch? In de video hieronder laat ik je zien hoe makkelijk dit in zijn werk gaat, go check it out!

INGREDIËNTEN:

 • 150 gram havermout
 • 1 el chiazaad
 • 70 gram ongebrande amandelen
 • 40 gram rozijnen
 • 1 volle el rauwe cacaopoeder
 • 5 gesmolten el kokosolie
 • 1 el agave siroop (optioneel)
 • 1 tl kaneel
 • 1 schep plantaardige eiwit poeder (optioneel)

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Hak de amandelen in kleine stukjes en voeg dit samen met de havermout, chiazaad, rozijnen, kaneel en cacaopoeder toe aan een kom. Voeg eventueel ook nog een schep eiwitpoeder toe. Mix alles goed door elkaar.
 3. Smelt de kokosolie en voeg dit toe aan de rest van de ingrediënten gevolgd door de el agave siroop. Mocht je minder suikers willen eten dan kan je de agave siroop weglaten.  
 4. Schep dit goed door elkaar.
 5. Verdeel de massa over een met bakpapier bedekte bakplaat of schep alles in een laag bakblik (zoals een brownie vorm) en schuif dit voor ongeveer 15 minuutjes in de oven.
 6. Ruikt lekker he?
 7. Laat de chocolade granola even goed afkoelen zodat het nog wat knapperiger kan worden.
 8. Hmmmm.. Geniet ervan!

Heb jij zelf wel eens chocolade granola gemaakt?

Bekijk ook de video voor het maken van home made chocolade koekjes. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This