Okay, even serieus. Wie werd er ook meteen instant enthousiast bij het lezen van deze twee woordjes. Chocolade Hummus. Ja, jullie lezen dit goed! Wat een geniaal idee. Toen ik laatst in een gezellig eettentje zat viel mijn oog op een ontbijtje waarbij chocolade hummus werd geserveerd, gezonde chocopasta dus. Dat ik dit niet meer kon bestellen was natuurlijk een enorme teleurstellen. Goed, het was al avond, dus gek was het niet. Daarom dacht ik, nou dit kan ik toch ook zelf maken? En lekker dat het eindresultaat is! Wil jij ook chocolade hummus maken?


LIEFDE VOOR CHOCOLADE HUMMUS

Ondertussen heb ik al veel verschillende soorten hummus zelf gemaakt. Hummus is over het algemeen ontzettend gezond. Het is een puree gemaakt van kikkererwten, maar je kan hier ontzettend veel andere ingrediënten aan toevoegen om telkens een andere smaak te creëren. Zo ook deze chocolade hummus en zoals ik al eerder zei is dit eigenlijk gewoon een gezonde chocolade pasta. Geheel kidsproof natuurlijk ook weer! Laten we snel aan de slag gaan met het maken van de chocolade hummus.

Ingrediënten:

 • 250 gram (uitgelekte) kikkererwten (Let op: dit is een blikje van 400 gram)
 • 4 dadels
 • 20 gram rauwe cacao poeder
 • 1 tl agave siroop
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl (gesmolten) kokosolie
 • scheutje amandelmelk(ong. 150 a 200 ml)

Bereidingswijze:

 1. Laat de kikkererwten van te voren goed uitlekken.
 2. Snij de dadels door midden, verwijder de pitjes en laat dit voor 15 minuten in heet water weken. De dadels worden nu lekker zacht en makkelijker om te mixen. Giet het water daarna af voor de de dadels gebruikt.
 3. Voeg alle ingrediënten toe (begin met 50 ml amandelmelk en voeg steeds wat meer toe) aan de keukenmachine, mix alles goed!
 4. Mocht je de chocolade hummus nou iets smeuïger willen dan voeg je nog een klein scheutje amandelmelk toe.
 5. GENIET ERVAN!

Bekijk hier alle recepten voor kinderen.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This