De zomer is misschien niet zo zomers als we allemaal zo graag hadden gewild (al laat de zon zich nu steeds meer zien, YAY!), toch is er altijd reden genoeg voor een lekker ijsje toch? Ik weet in ieder geval zeker dat kinderen daar zo over denken. Jammer genoeg zijn de meeste ijsjes ongezond en vol met suiker. Daarom deel ik graag het perfecte idee voor verantwoorde ijsjes met jullie!

En als ik het heb over verantwoorde ijsjes en hele blije kinderen dan heb ik het over home made smoothie ijsjes. De smoothies die je doorgaans bijvoorbeeld in de ochtend als ontbijt maakt toveren we nu om tot ijsjes. Ik maakte heerlijke gezonde ijsjes, zie hier hoe!


Bosvruchten ijsjes:

Mix 0,3 liter water, 125 gram bosbessen, 125 gram frambozen en 2 el kwark in een blender. Mix tot dit een glad geheel. Giet het mengsel in de ijs vormpjes. (Deze koop je vaak gewoon bij de Blokker of bijvoorbeeld simpelweg op het  internet) Plaats deze gedurende 2 tot 3 uur in de vriezer. Yoghurt-Aardbeien ijsjes:Voor deze ijsjes gebruiken we magere yoghurt en verse aardbeien. Meng de yoghurt met stukjes aardbeien en leng eventueel nog aan met wat water, dit maakt de mix wat dunner en vind ik persoonlijk lekkerder als ijsje. Vorm de ijsvormpjes wederom en plaats voor een aantal uur in de vriezer. Lekker!

Kokos-Kiwi ijsjes:

Mix kokos-water (let bij het kopen van dit product op de toegevoegde suikers, deze wil je zo veel mogelijk beperken) met een aantal stukjes kiwi en vul hiermee de ijsvormpjes. As simple as that!

Watermeloen-Munt ijsjes:

Pureer de watermeloen fijn in een blender en gooi hier daarna wat verse muntblaadjes doorheen. (Je kan er ook voor kiezen om de muntblaadjes mee te nemen in het mixen, maar dit vind ik persoonlijk een te heftige smaak). Na een paar uurtjes in de vriezer kan je genieten van dit verfrissende ijsje.

Door de houder een paar seconde onder heet water te houden trek je de ijsjes met het grootste gemak eruit! Omdat deze ijsjes allemaal heerlijk zoet zijn van smaak zijn ze gegarandeerd een hit bij kinderen.


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This