VOOR GROOT & KLEIN:  Het is alweer tijd voor het 3de gezondere pannenkoeken recept op Healthy Wanderlust. Maar ze zijn zo leuk, gezellig en lekker op een mooie zondag ochtend toch? En na de groene en oranje pannenkoeken introduceer ik nu graag (met veel enthousiasme) de roze pannenkoeken aan jullie! Zien ze er niet prachtig uit? En ze zijn natuurlijk ook weer hartstikke lekker! Lees snel verder voor het recept.

Ook bij deze pancakes ‘verstoppen’ we weer wat groente, ideaal dus voor kinderen die vaak weigeren hun groente op te eten. Ze zullen er bij dit gerecht niks van merken! Hoe je de mooie kleur van deze pannenkoeken krijgt? Rode bieten!


Benodigdheden: (voor ongeveer 15 kleine pannenkoekjes)

  • 2 rijpe bananen
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 2 eieren
  • 10 eetlepels havermout (mocht het beslag een beetje te dun zijn, voeg dan nog wat havermout toe)
  • 50 ml water
  • 150 ml amandelmelk
  • 4 druppels Natural Flavouring Stevia Extract
  • 1 tl kaneel
  • Kokosolie
  • Optioneel: ik ontdekte laatst de MYSYRUP van MyProtein. Zonder vet en suiker, voor over de pannenkoeken!

Bereidingswijze:

  1. Mix de rode bieten, bananen, eieren, havermout, water, amandelmelk, kaneel en flavour drops in de blender tot een gladde mix.
  2. Voor olie in de pan gebruik ik kokosolie, verhit 1 tl kokosolie in een koekenpan op een medium hoog vuurtje. We willen de pannenkoekjes langzaam laten garen.
  3. Schep een flinke lepel van het pannenkoeken beslag in de pan en laat dit een tijdje bakken. Zorg ervoor dat de bovenkant van de pannenkoek ‘opgedroogd’ is voor je de pannenkoek omdraait.
  4. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  5. Serveer de pancakes eventueel met wat bosvruchten of gemengde noten voor een extra crunch.

EET SMAKELIJK! Benieuwd naar de andere pannenkoeken recepten? Zie hier: GROEN / ORANJE

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This