VAKER VEGAN – Om het voor jullie nog makkelijker te maken om vaker vegan te eten kan je vanaf vandaag elke keer dat je even inspiratie loos bent voor lekker broodbeleg tijdens de lunch of het ontbijt dit artikel erbij pakken. Een inspiratieloos momentje hebben we allemaal wel eens toch? Not anymore. Met deze vegan broodbeleg opties weet ik zeker dat je van elke cracker en belegde boterham zal genieten. Lees snel verder.

10 x VEGAN BROODBELEG

Chocolade hummus (oftewel: gezonde chocoladepasta!):

Ben jij een echte chocolate lover? Dan is deze healthy chocolade pasta echt wat voor jou. Simpel genoeg om zelf te maken en natuurlijk ook geheel kidsproof. Ik gebruik voor het maken van hummus deze super handige staafmixer set van Princess, niet duur en heel handig!

Vegan kaas

Tegenwoordig hoef je, je als vegan echt niet meer druk te maken dat je nooit meer een lekker plakje kaas kan eten. Bij Ekoplaza verkopen ze maar liefst 5 soorten vegan kaas van het merk Vegan Deli. Een broodje kaas kan als vegan dus nog steeds!

Rode bieten hummus

Prachtige roze broodjes, wie wil dat nou niet opeten? Met deze rode bieten hummus kan jij die broodjes ook op tafel toveren!

Pompoen spread

Ook dit kan je natuurlijk zelf maken, maar soms is gewoon het potje in je winkelmandje leggen toch wat makkelijker. Deze spread van Zonnatura is heerlijk en je hebt nog veel meer varianten. 

Baba Ganoush

Deze homemade aubergine dip is heerlijk op een geroosterd broodje. Heb je geen zin om dit zelf te maken? Je kan deze dip ook simpel kant- en klaar in de supermarkt kopen. 

Vegan plakjes worst

En zoals ik al eerder zei dat vegans gewoon een lekker broodje kaas kunnen eten, zo kunnen ze ook gewoon genieten van een broodje worst! Vegan Deli heeft namelijk ook twee soorten plantaardige worst o.a. met paprika en bieslook.

FAVORIETE VEGAN KOOKBOEKEN:

Speculoospasta

Voor de zoetekauw onder ons is dit echt een hele lekkere optie! Deze spread van BioToday is heerlijk voor op een broodje of een volkoren beschuitje, maar ook een aanrader door een bakje yoghurt.

Home made rode pesto

Ik ben echt gek op dit recept en ik gebruik deze dip in veel verschillende gerechten. Naast dat deze pesto heerlijk is als saus voor een makkelijke pasta is het ook heel lekker op een cracker of als vegan broodbeleg op een geroosterd broodje. Super simpel om te maken, so people try it yourself! 

Mixed nut butter van BioToday

Deze gemengde noten pasta is ook echt een aanrader, lekker voor op de ontbijttafel of door je havermout heen. Rijk aan gezonde vetten.

Paddenstoelen paté van Tartex

De paddenstoelen variant is één van de vele soorten vegetarische paté varianten die Tartex in hun assortiment heeft. Best een aanrader om een keer een kijkje op de website te nemen!


Wat zijn jullie tips voor vegan broodbeleg? Let’s share them. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This