Tijdens de kerstdagen wordt het gourmetstel bij veel families weer onder het stof vandaan gehaald en op tafel gezet. Voor veel families is het een traditie om op kerstavond gezellig met elkaar te gourmetten. Ik geef jullie groot gelijk, want gourmetten tijdens de feestdagen is naast gezellig natuurlijk ook heel erg lekker! Zelf staat dit samen met de schoonfamilie ook dit jaar weer op de planning en wij kiezen bewust voor vegetarisch gourmetten. Rondom de feestdagen wordt er dubbel zoveel vlees verkocht en ik wil jullie met deze tips graag laten zien dat vegetarisch gourmetten net zo lekker is. Lees je mee?


TIPS VOOR VEGETARISCH GOURMETTEN

Gelukkig leven we inmiddels in een tijd waarin er letterlijk elke maand nieuwe vleesvervangers in de schappen te vinden zijn. Populaire merken als de Vegetarische Slager, Valess of Garden Gourmet beschikken over een uitgebreidt assortiment vleesvervangers. Ik ben ondertussen proffesioneel tester geworden 😉 Vandaar dat ik ook precies weet welke producten er wel en niet passen bij vegetarisch gourmetten. Zal ik snel delen wat voor lekkers ik zou serveren voor een gezellig avondje vegetarisch gourmetten?

Start jij 2020 ook met extra veel zelfliefde?
Koop mijn boek als een cadeautje voor jezelf of een ander!

Terugblik op de boeklancering van Self Love Talk | Healthy Wanderlust


1. VOLKOREN BROOD

Oprecht, in mijn ogen, niks zo lekker als plakjes warm geroosterd volkoren stokbrood met verschillende dips die tijdens het gourmetten ook op tafel staan. Sterker nog, ik eet mij vaak al vol aan lekkere broodjes voordat mijn eerste gerechtje klaar is.

2. GEZONDE DIPS

Serveer een aantal lekkere dipsauzen of spreads voor bij de verschillende gerechtjes / producten of voor op een stokbroodje. Lees hier hoe je zelf pindasaus kan maken of serveer zelfgemaakte traditionele hummus of rode bieten hummus. Ook lekker: zelfgemaakte gezondere tzatziki.

3. GEMARINEERDE GEHAKTBALLETJES

Je kan deze lekkere vegetarische gehaktballetjes natuurlijk ook zo al serveren of je kan ze eerst lekker laten marineren. Marineer ze bijvoorbeeld in deze heerlijke Surinaamse marinade van Francesca Kookt.

4. ZELF PANNENKOEKJES MAKEN

Zo onwijs leuk en lekker om tijdens het gourmetten je eigen pannenkoekjes te maken. Dit kan natuurlijk pas aan het einde van de maaltijd, maar dit kan ook tussendoor heel erg lekker zijn. Kies voor gewoon pannenkoek beslag of maak beslag klaar voor banaan pannenkoekjes.

Vegetarisch gourmetten | Tips voor gourmetten tijdens de feestdagen

Lees ook: 10 x originele cadeautips voor de feestdagen.

5. VEEL GROENTE OM TE GRILLEN

Zorg er altijd voor dat je veel lekkere verse voorgesneden groentes op tafel hebt staan. Lekker om te grillen of te verwerken in verschillende gerechtjes. Zoals in een omelette, het maken van tempeh saté spiesjes, voor op het broodje van de hamburger of gewoon simpelweg om rauw van te snacken. Denk hierbij aan paprika reepjes, paddenstoelen, rode ui, komkommer, tomaat, aubergine of courgette.

6. TEMPEH SATÉ SPIESJES

Je kan ervoor kiezen om zelf tempeh in blokjes te snijden en te marineren, maar je kan ook voor de kant- en klare versie gaan die je in de supermarkt kan kopen. Maak spiesjes met gemarineerde tempeh saté blokjes en vul aan met stukjes groente of ananas. Zo lekker!7. HUMMUS MET GEROOSTERDE POMPOEN

Dit is een heerlijk gerecht om bij alle gourmet hapjes te serveren. Laat de hummus rond gaan zodat iedereen kan genieten van deze luxe hummus. Serveer met heerlijke crackers!

8. GEGRILDE HALLOUMI

Serveer plakjes halloumi om goudbruin te bakken. Gril tegelijkertijd plakken aubergine en beleg deze vervolgens met de gegrilde haloumi en wat zelfgemaakte groene pesto. Heerlijk!

9. RIJKE OMELETTE

Aangezien er genoeg voorgesneden groente op tafel staat kan je je gasten de mogelijkheid geven om een goed gevulde omelette klaar te maken tijdens het gourmetten. Lekker met verse kruiden en licht op de maag. Kluts vlak voordat je aan tafel gaat de vrije uitloop eieren met wat amandelmelk, peper en zout voor een luchtige omelette.

10. FRUITSALADE

Een lekkere fruitsalade is natuurlijk heerlijk om het vegetarisch gourmetten mee af te sluiten, maar je kan de gevulde schaal ook tijdens de maaltijd al op tafel zetten. Heerlijk om af en toe af te wisselen met een schaaltje zoetigheid.


Onwijs simpele tips, maar hiermee zorg je ervoor dat vegetarisch gourmetten heel erg geslaagd zal zijn!

Heel veel plezier alvast. 

Afbeeldingen afkomstig van Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This