“Ik heb geen tijd om te ontbijten”. Onzin. Dat vind ik echt. Ontbijten is ontzettend belangrijk! Het zorgt er o.a. voor dat jouw lichaam brandstof binnen krijgt om de dag productief te beginnen, alleen zo kunnen jouw hersenen optimaal functioneren. Daarnaast is het ook belangrijk voor het behouden van een gezond gewicht, het voorkomt namelijk (ongezonde) eetbuien doordat je uiteindelijk toch echt trek zal krijgen. Met dit recept laat ik je zien hoe je in 5 minuten een ontbijtje maakt dat je genoeg energie zal geven en er ook nog eens mooi uitziet! Geen excuses meer.Lees snel verder!


IS ONTBIJT DE BELANGRIJKSTE MAALTIJD VAN DE DAG?

Sommige zeggen van wel, maar waarom dan? Ben jij op de hoogte van het belang van een goed ontbijt en maak jij dit elke dag weer een prioriteit? Even een kleine reminder waarom dit dus zo belangrijk is.

  1. Na een goede nacht slapen heeft je lichaam energie en voedingsstoffen nodig om weer goed te kunnen functioneren.
  2. Door een lang verzadigd gevoel zal je minder de behoefte hebben om (ongezond) te snacken.
  3. Ontbijten kan bijdragen aan een goede stoelgang.
  4. Een goed ontbijt verhoogt je productiviteit op werk of tijdens de studie, het voorkomt concentratie problemen.
  5. Ontbijten activeert de darmen en zorgt er de rest van de dag voor dat je lichaam alle voedingsstoffen goed kan opnemen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten in tegenstelling tot niet-ontbijters over het algemeen meer vitaminen en mineralen binnen krijgen.
  6. Het zou een ochtend humeur kunnen voorkomen en dit is natuurlijk niet alleen fijn voor jezelf 😉

Benodigdheden:

  • 1 hele of 1/2 banaan
  • 1 tl agave siroop
  • 1 tl kaneel
  • 80 gram havermout
  • 1 schep eiwitpoeder (optioneel) 
  • 30 gram rozijnen
  • 150 ml amandelmelk (of water)
  • 1 el pindakaas (let op, gebruik gezonde pindakaas zoals deze van De Pindakaaswinkel

Bereidingswijze:

  1. Snij de banaan doormidden of in plakjes.
  2. Voeg 1 tl agave siroop toe aan een koekenpan op een medium hoog vuurtje en voeg hier de banaan aan toe. Laat beide kanten van de banaan voor 2 minuten bakken. Strooi hier wat kaneel overheen.
  3. Voeg de havermout, eiwitpoeder, kaneel, rozijnen en amandelmelk toe aan een pannetje en laat dit voor 5 minuten op een medium hoog vuurtje pruttelen. Roer regelmatig even door.
  4. Haal de havermout van het vuur en schep dit over in een kom, voeg hier de gekarameliseerde banaan en 1 el pindakaas aan toe.
  5. Maak er een mooie dag van!
  6. PS.Je kan dit ontbijt natuurlijk ook prima meenemen in een bakje voor onderweg.

Je kan er ook voor kiezen om je ontbijt de avond van te voren al klaar te maken. En hou je vast; dit kost je maar 1 minuut!
Het recept voor de overnight cinnamon roll oats vind je hier. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Pin It on Pinterest

Share This