Nu ik al bijna een jaar alweer als pescotariër (géén vlees, af en toe vis) door het leven ga heb ik zo mijn ervaring opgedaan in het grote aanbod aan vleesvervangers. Ik ben namelijk groot fan hiervan en er komen er steeds meer bij. Ik bedoel, de AH heeft ondertussen gewoon een heel groot schap gevuld met allemaal lekkere vega burgers, falafel balletjes in verschillende smaken, ‘neppe’ kipburgers en ga zo maar door. Misschien kan jij ondertussen door de bomen het bos niet meer zien, zie hier; my favorites of the moment!

Dat er ondertussen zoveel vleesvervangers in de schappen liggen en dat steeds meer mensen hier voor kiezen en hun biefstukje steeds vaker laten staan kan ik alleen maar toejuichen! Steeds meer mensen komen er ook achter dat menig vleesvervangers echt hartstikke lekker is.


5 X LEKKERE VLEESVERVANGERS

TOSCAANSE CARRÉ VAN TIVALL

Mijn favoriet onder de vleesvervangers. Deze carré kocht ik in de eerste week zonder vlees en is nauwelijks weg te denken uit mijn koelkast. Zo lekker! Op basis van pesto en zongedroogde tomaatjes (altijd goed dus!) en heel lekker te combineren met zoete aardappels uit de oven.

DE KROKANTE SCHNITZEL VAN VIVERA

Misschien komt het doordat ik al bijna een jaar geen kip heb gegeten, maar ik vind deze ‘schnitzel’ toch echt verdomd veel weg hebben van de echte krokante kip schnitzels die ik vroeger wel eens had.. Ik zou zeggen; try it yourself.

RODE BIET FALAFEL VAN TIVALL 

Deze paars rood gekleurde balletjes zijn al een tijdje favoriet. Ik verwerk ze in meerdere maaltijd salades of bijvoorbeeld in deze oosterse couscous schotel! Lekker kruimelig en rijk van smaak. Natuurlijk is falafel sowieso een heel goed idee als je een dagje geen vlees wil eten! Er zijn nog meer smaken verkrijgbaar, why not try them all?

KIP STUKJES VAN DE VEGETARISCHE SLAGER 

Zo lekker! Hoe vaak kan je ‘lekker’ zeggen in één artikel? Ik gebruik deze kipstukjes in recepten als gevulde fajita’s of maak er vegatrische saté van. Heerlijk met home made pinda saus! De kipstukjes bevatten geen toegevoegde E-nummers en zijn naast vezelrijk, ook ijzerrijk en bevatten ze ijzer. Zo krijg je toch als vegetariër de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

POMPOEN ZOETE AARDAPPEL BURGER VAN VIVERA

Deze combinatie klinkt alleen al goed he? Ik heb deze burger sinds kort ontdekt en ik was blij verrast. Ik was tot voorheen namelijk niet gek op de structuur van vega burgers in het algemeen, maar dat beviel mij bij deze burger gelukkig wel goed! Super ook dat dit product geheel plantaardig is.


Wat zijn jouw favoriete vleesvervangers?

Probeer ook deze tempeh en boerenkool salade.

Pin It on Pinterest

Share This